Tunus açıklarında tekne battı: 175 düzensiz göçmen kurtarıldı

Tunus açıklarında tekne battı: 175 düzensiz göçmen kurtarıldı

Tunus'un güney ve doğu kentleri açıklarında düzensiz göçmenlerin içinde olduğu tekne battı, 175 düzensiz göçmen kurtarıldı.

Tunus Ulusal Muhafızları Sözcüsü Hüsameddin Cebabli, 21 ve 22 Temmuz'da ülkenin güneyindeki Kabis, Cerbe ve Cercis, kuzeydoğusundaki Nabil ve doğusundaki Monastır açıklarında tekneleri batan 175 düzensiz göçmenin kurtarıldığını açıkladı.

Cebabli, Ulusal Muhafızlara bağlı birimlerin kuzeydeki Bizerte ve Binarus, doğudaki Monastır ile güneydeki Mednin'den İtalya'ya geçme hazırlığı yapan 54 kişinin de yakalandığını aktardı.

Sözcü Cebabli, söz konusu göçmenlerin uyrukları hakkında ise bilgi vermedi.

Her yıl yüzlerce göçmen Avrupa'ya geçme umuduyla can veriyor

Afrika'nın kuzeyindeki Tunus ve Libya gibi ülkeler, Akdeniz üzerinden yasa dışı yollarla Avrupa'ya ulaşmak isteyen düzensiz göçmenler için bir çıkış noktası olarak görülüyor.

Her yıl binlerce göçmen daha iyi bir yaşam umuduyla Avrupa'ya ulaşmak için Afrika'dan Akdeniz'e açılıyor. Göçmenlerin bir kısmı Avrupa'ya ulaşmayı başarırken bir kısmı ise denizde can veriyor.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği sözcülerinden Carlotta Sami, 4 Mayıs'ta yaptığı açıklamada, 2021 başından mayısa kadarki dönemde en az 500 göçmenin Orta Akdeniz göç güzergahında Avrupa'ya geçmeye çalışırken denizde can verdiğini bildirmişti.

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.