Tumblr 20 milyon kullanıcıya ulaştı

Tumblr 20 milyon kullanıcıya ulaştı

Tumblr ismi verilen uygulama; ABD menşeli bir sosyal ağ ve blog sitesidir. David Karp tarafından Şubat 2007' de kurulmuş ve kuruluşunun ardından iki hafta içinde 75.000 kullanıcıya ulaşan site sırf sadece ABD' de toplamda 13.4 milyon kullanıcıya sahiptir.

Tumblr' ın kendisine benzeyen türde ki diğer sitelerinden farkı ise, popüler sosyal paylaşım siteleriyle tam bir uyum içinde çalışıyor olması. Tumblr Beş yıllık süre boyunca reklamsız hizmet verdi ve gelir kaynağının büyük kısmını özel temaların satışından alınan paylar ve gönderilerini öne çıkarmak isteyen kullanıcıların ödediği bir dolarlık ücret oluşturuyordu. Site Adidas' la ilk büyük reklam kampanyasını yapmıştı. Tumblr İndir! 

ÇOK KULLANIŞLI BİR ALT YAPI 
Tumblr nasıl kullanılır bunu yazının ilerleyen bölümlerinde anlatmaya devam edeceğiz. Bu arada bu geniş kullanıcı ağına sahip olan uygulama, 20 Mayıs 2013 yılında Yahoo tarafından yaklaşık 1.1 milyar dolara satın alındı. Tumblr, Twittere benzeyen bir micro blog sistemi.

Aslında Tumblr için micro blog ile blog arasında kalan bir sistem de diyebiliriz. Bazı özellikleri ve görüntüsü ile bir micro blog gibi gözüksede, isteyenler bu servis ile kendi blogunuzu da oluşturabiliyorlar. Bu arada Tumblr’ nin bu kadar çok yaygınlaşmasının en önemli sebebi ise Twitter ile gelişmeye başlayan micro blog olması.

Bildiğiniz gibi günümüzde artık deprem olduğunda bile yapılan ilk iş mim atmak haline geldi. Tüm bunların dışında Tumblr kendi özellikleri ile de insanları kendine çekmeyi başarıyor. Kolay, fonksiyonel ve odukça hızlı kullanımı onu kendisine benzeyenlerden ayırıyor. Tabi Tumblr' in diğer paylaşım siteleri ile olan kolay bağlantıları sayesinde daha fonksiyonel,kurulum ve kullanımı daha kolay,tasarım sadeliği ve altyapısı ile de çok daha daha hızlı. 

TUMBLR'a NASIL ÜYE OLABİLİRSİNİZ?

Tumblr' a üye olmak için http://www.tumblr.com/ adresine tıklayıp, açılan ekranda e-mail adresinizi,parolanızı ve kullanıcı adımızı (Tumblr URL’si) yazmanız yeterli. Daha sonra e-mail adresinize gelen aktivasyon maili ile üyeliğinizi tamamlıyorsunuz.

TUMBLR NASIL KULLANILIYOR?

Yine http://www.tumblr.com/ adresinden login linkine tıklayarak  e-mail adresiniz ve parolanızı yazarak micro blogunuza giriş yapıyorsunuz. Giriş yaptığınızda açılan sayfa blogun ”Dashboard” u yani diğer bir ifade ile ana sayfasıdır. Buradan kendi blogunuza yazı, resim, link, video, chat ve müzik ekliyorsunuz. Bu arada Video, resim ve müzikleri başka sitelerden ekleyebileceğimiz gibi kendi bilgisayarımızdan Upload etmemiz de ayrıca mümkün.

Ajans Haber

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.