Tüm dünyada akademisyenlerin Darwin isyanı: Kandırıldık

Tüm dünyada akademisyenlerin Darwin isyanı: Kandırıldık

Toplum, tüm bilinen kanıtların Darwinizm'i desteklediği ve aslında dünyadaki tüm bilim insanlarının da bu teoriye inandıkları hakkında ikna edildi

Risale Haber-Haber Merkezi

2001 yılında başlatılan 'A Scientific Dissent From Darwinism' (Darwinizm’den bilimsel ayrılış bildirgesi) kampanyasında imza atan akademisyenlerin sayısı bu ay bin 43’e ulaştı.

Kampanya için açılan internet sitesinde akademisyenlerin bu bildirgeyi neden destekledikleri şu sözlerle ifade ediliyor:

"Geçen birkaç on yıl boyunca, kozmoloji, fizik, biyoloji , "yapay zeka araştırmaları" ve daha birçok farklı bilimsel disiplinden gelen yeni bulgular bilim insanlarını, Darwinizm’in merkez ilkesi olan doğal seçilimi ve bu ilkeyi desteklediği düşünülen kanıtları, daha büyük bir dikkatle incelemeye ve sorgulamaya itmiştir.

Bugüne değin TV programları, eğitim politikalarını belirleyen bildiriler ve bilimsel ders kitapları, Darwinin evrim teorisinin hayatın karmaşıklığını tamamıyla açıkladığını ileri sürdüler. Toplum, tüm bilinen kanıtların Darwinizm'i desteklediği ve aslında dünyadaki tüm bilim insanlarının da bu teoriye inandıkları hakkında ikna edildi.

Bu listedeki bilim insanları, ilk iddiaya karşı çıkmaktadırlar ve ikincisine de canlı bir tanıklıkla itiraz etmektedirler. Discovery Enstitüsü ilk listeyi 2001’ de yayınladığından beri, yüzlerce bilim insanı cesurca bildiriyi imzaladılar.

Liste giderek büyümektedir ve Amerikan Ulusal Bilimler Akademisi, Rus, Macar, Çek Bilimler Akademisi üyesi bilim insanlarını, Yale, Princeton, Stanford, MIT, UC Berkeley, UCLA ve diğer üniversitelerden bilim insanlarını da içermektedir.

Darwinizm den Bilimsel Ayrılış Bildirisi

"Hayatın karmaşıklığının açıklanması için kullanılan doğal seçilim ve rastlantısal mutasyon mekanizmalarının yeterlilikleri konusundaki iddialara şüpheyle yaklaşıyoruz. Darwinin teorisi için kanıtların dikkatli bir şekilde incelenmesi desteklenmelidir."

15 farklı dilde

Aralarında Türkçe’nin de bulunduğu 15 farklı dilde hazırlanan bildirgenin sitesinde bildirgeyi imzalayanların biyoloji, kimya, matematik, mühendislik, bilgisayar bilimleri ya da diğer doğa bilimlerinden herhangi bir daldan doktoraya sahip olması gerektiği ifade ediliyor.

Discovery Institute’den David Klinghoffer ise bildirgeye imza atanların kariyerlerini veya saygınlıklarını riske attıklarını belirtti.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum