Tüketicilere elektrik faturası uyarısı

Tüketicilere elektrik faturası uyarısı

Tüketiciler Derneği (TÜDER) Genel Başkanı Levent Küçük, aralık ayında elektrik fatura bedelleri tüketime bağlı artabildiğinden tüketicileri dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Küçük, AA muhabirine yaptığı açıklamada,  elektrik dağıtım şirketlerinin elektrik kullanım bedelini 30 gün değil geç faturalandırmayla 40 gün olarak kesmesinin tüketicileri ödemede zorladığını söyledi.

Aralık ayında elektrik tüketimin diğer aylara oranla artış gösterdiğini anlatan Küçük, şunları kaydetti:
"Aralık ayı soğukların başlamasıyla elektrik ve doğalgaz tüketiminin fazla olduğu aydır. Elektrik faturaları bir anda artıyor. Elektrik ödemelerine ilişkin yönetmeliğe baktığımızda, faturalandırmanın otuz günü aşmaması gerektiği vurgulanıyor. Ayrıca elektrik faturalarının şeffaf olarak tüketiciye belirtilmesi gerekiyor. Tüketicilerimiz yüklü miktarda fatura ödemeye mecbur kalmamaları için uyarıda bulunuyoruz. Ayrıca, elektrik faturalarında tüketim haricinde çok kalem olmasından şikayetçiyiz. Yeni dönemde bunların olmamasını istiyoruz.  Tüketimimizin yaklaşık yüzde otuzu da diğer vergiler olarak faturalara yansıyor. Faturaların, tüketicilerin anlayacağı biçimde, açık ve şeffaf olmasını istiyoruz. Tüketicilerimiz önümüzdeki ayda otuz günü aşan sürpriz faturalarla karşılaşabilir. Bütçelerini bu şekilde düzenlemelerini öneriyoruz." 

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.