Tüketici 888'li hatların mağduru olmayacak

Tüketici 888'li hatların mağduru olmayacak

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, tüketicilerin 888 ve benzeri hatlarla ilgili mağduriyetlerini çözüme kavuşturmak amacıyla kamuoyu görüşü alacak.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), tüketicilerin, 888 ve benzeri hatlar başta olmak üzere katma değerli elektronik haberleşme hizmetleriyle ilgili mağduriyetlerinin giderilmesi amacıyla kamuoyu görüşü alacak. 

BTK, "Katma Değerli Elektronik Haberleşme Hizmetlerinin Sunumuna İlişkin Usul ve Esaslar Taslağı"nın kamuoyu görüşüne açtı.

Kuruma ait internet sitesinde yayımlanan taslak, kamuoyu görüşünün alınmasının ardından 1 Ocak 2016'da yürürlüğe girecek.

Elektronik haberleşme hizmetlerinden (KDH) yararlanan tüketicilerin hakları ve menfaatlerini korumaya yönelik usul ve esasları belirlemek amacıyla hazırlanan taslak, söz konusu hizmetleri veren işletmecilerin yükümlülüklerini kapsıyor.

Aldatıcı ve yanıltıcı ifadelere yer yok

Buna göre, KDH'ye ilişkin abonelik veya tekil içerik satın alınması sürecinde ve hizmetin sunumunda tüketiciyi aldatıcı veya yanıltıcı ifadelere yer verilemeyecek.

Hizmet koşullarına ve hizmet karşılığında alınacak ücrete ilişkin bilgiler, abonenin doğru bilgilenmesini sağlayacak ve dikkatini çekecek şekilde sunulacak. 

KDH'ye ilişkin aboneliğin başlatılmasından sonra kullanıma bağlı ayrı ücret alınmasının söz konusu olduğu durumlarda aboneye bu bilgi, hizmetin satın alınmasından önce verilecek.

KDH'ye ilişkin abonelik veya tekil içerik satın alınması işlemlerinde kullanılan tüm yöntemler için geçerli olmak üzere abonenin ilgili reklam/tanıtım/hizmet sunum sayfasını, ekranını ve mesajını, ek bir işlem yapmadan ve hizmet satın almadan kapatmasına ve tüketicinin hizmeti satın almak istememesi yönündeki iradesini kolayca gerçekleştirebilmesine imkan sağlanacak.

Abonelik iptali ücretsiz olacak 

KDH aboneliklerine ilişkin iptal talepler, en geç müteakip yenilenme tarihine kadar yerine getirilecek. KDH'nin başlatılması/sonlandırılmasıyla tekil içerik satın alınması sürecinde abonelere yapılacak bilgilendirme ve onaya ilişkin işlemler ücretsiz sağlanacak. 

Söz konusu hizmete aboneliğinin başlatılmasını müteakip bir sonraki yenilenme tarihine kadar hizmetten faydalanılmaması ve aboneliğin iptal edilmek istenmesi durumunda tüketiciye herhangi bir ücret yansıtılamayacak. 

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.