TÜBA'dan kanser raporu

TÜBA'dan kanser raporu

AÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Demirer, Türkiye Bilimler Akademisi Gıda, Beslenme ve Kanserin Önlenmesi Sempozyumu Raporu'nda çarpıcı sonuçlara ulaşıldığını söyledi.

Ankara Üniversitesi (AÜ) Tıp Fakültesi Hematoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Taner Demirer, Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Gıda, Beslenme ve Kanserin Önlenmesi Sempozyumu Raporu'nun tamamlandığını ve çarpıcı sonuçlara ulaşıldığını söyledi.

 
TÜBA Gıda, Beslenme ve Kanser Çalışma Grubu yürütücülerinden Demirer, TÜBA Gıda, Beslenme ve Kanserin Önlenmesi Sempozyumu Raporu'nu AA muhabirine değerlendirdi.
 
Rapora yansıyan sonuçlar hakkında bilgi veren Demirer, kanser tedavisi gören hastaların yaklaşık yüzde 40'ının aldıkları kemoterapiye ilaveten, onkologlarından haberli ya da habersiz tamamlayıcı veya alternatif tıp ürünlerini de kullandıklarını kaydetti. 
 
Yenildiği veya içildiği takdirde kanseri önlediği ya da tedavi ettiği gösterilen hiçbir gıda maddesi bulunmadığının altını çizen Demirer, obeziteden korunma ve alkol tüketiminin azaltılması dışında diyetin kanser riskini kesin olarak azalttığını gösteren spesifik bir kanıt bulunmadığına işaret etti.
 
Sigaranın başta akciğer kanseri olmak üzere yaklaşık 20 kanser türünü tetikleyen en güçlü etkenlerin başında geldiğini ifade eden Demirer, sigaranın tek başına diyet faktörleri ve beslenme alışkanlıklarından kaynaklanan kanserlerden daha fazla hastalığa neden olduğunu söyledi.
 
AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.