TSK'da başörtüsü şaşkınlığı

TSK'da başörtüsü şaşkınlığı

TSK'da uygulanan başörtüsü yasağı önceki gün meydana gelen bir olay ile yeni bir muhteva kazandı

Risale Haber-Haber Merkezi

TSK'da uygulanan başörtüsü yasağı önceki gün meydana gelen bir olay ile yeni bir muhteva kazandı.

Bugüne kadar yemin törenleri, ordu evlerindeki düğün gibi durumlarda başörtüsüne izin vermeyen TSK'da önceki gün düzenlenen mezuniyet töreninde başörtülülerin olması "askerlerde olumlu bir gelişme mi var" sorularını akla getirdi. Ancak olayın iç yüzü anlaşılınca ortaya çıkan manzaraya bir anlam verilemedi ve daha büyük bir hayal kırıklığı yaşandı

Habertürk Gazetesinde yer alan bir habere göre Harp Akademileri Komutanlığı'nın 2008-2009 eğitim ve öğretim yılı mezuniyet töreni komutanlığın Maslak'taki Atatürk Harp Oyunu ve Kültür Merkezi'nde yapıldı.

Mezuniyet töreni devletin zirvesini ağırladı. 30'u dost ve müttefik ülkelerden gelen öğrenciler olmak üzere toplam 184 kişiye diploma ve sertifikaları verildi. Törene Genelkurmay Başkanı Orgeneral ilker Başbuğ ve kuvvet komutanlarının yanı sıra Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Koksal Toptan, Başbakan Tayyip Erdoğan da katıldı.

Gazete, diploma alan askerlerin yakınlarının doldurduğu salonda türbanlıların dikkat çektiğini, kışlalara, askeri tesislere kılık kıyafet yönergesi gereği türbanlı, çarşaflı ya da sakallı kimseyi almayan TSK'da "Kıyafet açılımı mı var?" sorularının akla geldiğini ancak türbanlıların dost ülkelerden gelen 'misafir' öğrencilerin yakınları olduğunun anlaşıldığını yazdı.

Olayı yorumlayan uzmanlar, TSK'nın uyguladığı başörtüsü yasağının ne kadar anlamsız olduğuna dikkat çektiler. Başörtüsünün girmesi ile kışlanın yıkılmadığını belirten uzmanlar, TSK'nın tutumuna bir an önce son vermesi gerektiğini ifade ederek tepki gösterdiler.