Trump'un rahibi Brunson, Kürtleri İslam'dan uzaklaştırmak için çalışmış

Trump'un rahibi Brunson, Kürtleri İslam'dan uzaklaştırmak için çalışmış

Suruç ilçesinden toplam 1.306 kez sinyal vermiş

Risale Haber-Haber Merkezi

Hürriyet yazarı Sedat Ergin, Amerika ile Türkiye arasında krize yol açan rahip Brunson'un Kürtleri İslam'dan uzaklaştırmak için neler yaptığını açıkladı.

Ergin'in Evanjelik rahip Andrew Brunson hakkında hazırlanan iddianameye dayanarak verdiği bilgilere göre  
rahip Brunson gözaltına alındığında yanında götürdüğü cep telefonu ve SIM karttan çıkan ve iddianamede delil olarak yer verilen yazışmalar, mesajlar ve kaydedilmiş muhtelif notların içeriği bulunuyor.

Ergin, "Bu içeriklerde öncelikle Türkiye’nin tarihi, bulunduğu coğrafya ve İslam dünyasındaki ağırlığıyla Evanjelistlerin gözünde özel bir yer tuttuğunu anlıyoruz. Bu mesajlarda en sık karşılaştığımız kavramlardan biri “hasat”. Bu kavramın dinsel bir anlam yüklenerek, Hıristiyanlık inancının yeşermesi, güçlenmesi, insanların kiliseye kazanılması anlamlarında kullanıldığını anlıyoruz. Örneğin, bir notta “Görevim: Hasada hazırlan-2009. Bunu nasıl yaptık: İnsani yardımı sürdürmeye başlayarak. Din dönüştürmesinde yöntem: Bildirme ve gösterme” yazılı" dedi.

Ergin yazısını şöyle sürdürdü:

"İddianameye bakılırsa, ‘hasat’ çalışmasında en çok odaklanılan gruplardan biri Kürtler gibi görünüyor. Rahip Brunson ve arkadaşlarının Hıristiyanlığı yaymak hedefiyle Kürtler ve Suriye’den gelen mültecilere özel bir ilgiyle yaklaştıklarını söylemek mümkün.

Evanjelist bir şahsiyet olduğunu tahmin ettiğimiz Eric Wiegler’in, Brunson’ın cep telefon kayıtlarından çıkan notlarında, Kürtlere dönük strateji şöyle aktarılıyor: “Kürtler ülkelerinde iki dilliler. Diğer Kürtlerle sınırın ötesinde ve kendi ülkelerinde iletişim kurabiliyorlar. Kilisenin ev sahibi ülkelerde oluşması için iyi yerleşmişler. Stratejik. Dağılımlarından ve sınırlara mesafelerinden dolayı birçoğu Hıristiyan olduğunda Ortadoğu’daki birçok kişi İncil’i duyacak. Bir tercüman milleti birçok ülkeye ulaşabilir”.

“SURİYELİ KÜRT İŞİNİ BİTİRDİK”

Kayıtlardan kendisinin 2014 sonrasında belli aralıklarla Suruç’a gittiğini öğreniyoruz. Brunson’ın telefon hattı üzerinde yapılan teknik incelemeye göre rahibin cep telefonu 2014-2017 yılları arasında Suruç ilçesinden toplam 1.306, Urfa’nın başka ilçelerinden de 192 kez sinyal vermiş.

Suruç 2014 Temmuz ayından 2015 Ocak ayına kadar IŞİD ile YPG arasında köy köy, sokak sokak kıyasıya bir savaşa sahne olan Kobani’nin hemen karşısında sınırın Türkiye tarafındaki ilçedir. Suruç o dönemde Kobani’den büyük göç almıştı.

Brunson’ın da Kobani’den gelen Kürtlerle yakından ilgilendiği, bunlar arasında kiliseye kazandıkları kişilerin olduğu anlaşılıyor. Örneğin, 22 Nisan tarihinde saat 10.00’da Dan Slade adında kendi cemaatinden bir şahsa gönderdiği mesajda “Bugün Suriyeli Kürt işini bitirdik. 15 erkek ve kadın var. Andrew” diye mesaj atıyor Brunson.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum