Trump'tan New York Times'a karikatür tepkisi

Trump'tan New York Times'a karikatür tepkisi

ABD Başkanı Trump, New York Times gazetesinin yayımladığı karikatürde, kendisini Yahudi kippası takmış biri, İsrail Başbakanı Netanyahu'yu da "Trump'ı peşinden sürükleyen rehber köpeği" olarak tasvir etmesine tepki gösterdi.

New York Times gazetesi ABD Başkanı Donald Trump tarafından sık sık yalan haber yapmakla suçlanıyordu. Yayımladığı son karikatürle Donald Trump'ın affedilmezleri arasına girdi.

New York Times gazetesi Trump'ı, gözleri görmeyen Yahudi kippası takmış biri, İsrail Başbakanı Netanyahu'yu da "Trump'ı peşinden sürükleyen rehber köpeği" olarak tasvir etti.

Karikatürde köpek olarak tasvir edilen Netanyahu'nun boynunda Davud yıldızı şeklinde bir tasma bulunuyor. Trump'ın başında ise musevilerin taktığı kippa bulunuyor. Kariktatürdeki bu motifler gazeteye yönelik antisemitizm eleştirilerine yol açtı.

Gazete tepkilerin ardından İsrail'den özür dilemekle yetindi.

Trump'tan tepki

Gazetenin kendisinden özür dilememesi Trump'ın tepkisine yol açtı.

Trump sosyal medya hesabından New York Times'a ağır sözlerle yüklenen ABD Başkanı Trump, "New York Times, bu korkunç antisemitik karikatür için özür diledi, ancak benden bu karikatür için ya da günlük çapta hakkımda yaptığı diğer yalan ve ahlaksız haberler için özür dilemedi." dedi.

New York Times'tan bu sözlere henüz bir yanıt gelmedi.

TRT HABER

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.