Trump'tan ırkçı saldırı yorumu: Kabul edilemez

Trump'tan ırkçı saldırı yorumu: Kabul edilemez

ABD Başkanı Trump, "Cuma günü Portland'daki şiddet içeren saldırılar kabul edilemez. Kurbanlar nefret ve hoşgörüsüzlüğe karşı durdular. Dualarımız onlarla" dedi.

ABD Başkanı Donald Trump, Jeremy Christian adlı bir kişinin üç gün önce Portland'da meydana gelen saldırıda iki Amerikalıyı öldürmesinin "kabul edilemez" olduğunu belirtti.

Trump, Oregon eyaletinin Portland kentinde cuma günü meydana gelen ve biri başörtülü diğeri siyahi iki kadına trende hakaret eden Christian'ın buna engel olmak isteyen iki Amerikalıyı öldürülmesiyle ilgili sosyal medya hesabı Twitter'dan bir değerlendirme yaptı.

Trump, "Cuma günü Portland'daki şiddet içeren saldırılar kabul edilemez. Kurbanlar nefret ve hoşgörüsüzlüğe karşı durdular. Dualarımız onlarla." paylaşımında bulundu.

Amerikalı Müslümanlar arasında "İslamofobik" olarak değerlendirilen saldırıya ilişkin başka bir yorum yapmayan Trump, saldırganın ırkçı tutumuna ilişkin de herhangi bir yorum yapmadı.

CAIR'den saldırı yorumu

Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi (CAIR) de olaya ilişkin açıklamasında, Trump'ın bazı söylemleriyle "bu tür bir İslamofobik atmosfere zemin hazırladığını" ve saldırıyla ilgili ifadelerinin yeterli olmadığını bildirdi.

Amerikan medyasında, Christian'ın daha önceki sosyal medya paylaşımlarıyla "beyaz ırkçı" çevrelere yakın bir isim olduğu haberleri yer almıştı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.