Trump'ın Rusya için çalıştığı iddiası Kremlin'i kızdırdı

Trump'ın Rusya için çalıştığı iddiası Kremlin'i kızdırdı

Rusya yönetimi ABD'de Trump için ortaya çıkan iddialara bir hayli kızdı.

Kremlin Dış Politika Danışmanı Yuriy Uşakov, ABD Başkanı Donald Trump'ın Rusya için çalıştığı yönündeki iddiaları reddetti.

Uşakov, Trump'ın Rusya için çalıştığı düşüncesinin aptalca olduğunu belirterek, "Bu aptalca, yorum yapmaya gerek var mı?" dedi.

Trump, ABD medyasında yer alan, Rusya için çalışıp çalışmadığı yönündeki soruşturma iddiaları hakkında, hiçbir zaman Rusya adına çalışmadığını belirterek, bunu sormanın bile büyük bir rezalet olduğunu söylemişti.

New York Times'ın soruşturma iddiası

New York Times gazetesi, ABD Federal Soruşturma Bürosunun, ABD Başkanı Donald Trump'ın göreve geldiği 2017'de Rusya için çalışıp çalışmadığını soruşturduğunu iddia etmişti.

Habere göre, Trump'ın FBI Başkanı James Comey'yi kovmasının ardından davranışlarının ulusal güvenlik tehdidi teşkil edip etmediğine dair soruşturma başlatılmıştı. Haberde FBI'ın ayrıca, Trump'ın ''bilerek'' Rusya için çalışıp çalışmadığı ya da ''farkında olmadan'' Rusya'nın etkisinde kalıp kalmadığının incelediği öne sürülmüştü.

FBI'ın 2016'daki seçim kampanyası sırasında Trump'ın Rusya ile bağlantısından şüphelendiği belirtilen haberde, Trump'ın göreve geldiği 2017'de ise bu bağlantılarla ilgili iddiaları soruşturan FBI Başkanı James Comey'yi kovmasının şüpheleri güçlendirdiği aktarılmıştı.

Kaynak: Reuters

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.