Trump'ın damadı lutfetti: İsrail'in Batı Şeria'yı ilhak planı şimdilik askıya alındı

Trump'ın damadı lutfetti: İsrail'in Batı Şeria'yı ilhak planı şimdilik askıya alındı

Trump'ın danışmanı Kushner, ABD'nin, İsrail'in Batı Şeria'yı ilhak planının şimdilik desteklemeyeceğini açıkladı.

ABD Başkanı Donald Trump'ın Danışmanı ve damadı Jared Kushner, İsrail'in Batı Şeria'yı ilhak planının şimdilik askıya alındığını vurgulayarak, "Şimdi sorumluluk Filistinlilerde, masaya gelirse, bunu memnuniyetle karşılarız" dedi. Kushner ayrıca Suudi Arabistan'ın da İsrail ile ilişkilerini normalleştirmesi gerektiğini söyledi.

Kushner, katıldığı bir telekonferansta Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ile İsrail arasında varılan anlaşmayı değerlendirdi ve konuyla ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı.

İsrail'in Batı Şeria'yı ilhak planının şimdilik askıya alındığına dair Filistin yönetimi ile iletişime geçtiklerini vurgulayan Kushner, "İsrail, rızamız olmadan ilerlemeyecekleri konusunda bizimle anlaştı. Biz ilhak planına bir süre onay vermeyi düşünmüyoruz" dedi.

ABD Başkanı Donald Trump'ın göreve geldiği günden bu yana Orta Doğu'daki meselelerin üzerine eğildiğini vurgulayan Kushner, Trump'ın Filistin ile İsrail arasındaki anlaşmazlık konusunda "Orta Doğu Barış Planını" ocak ayında açıkladığını anlattı.

Kushner, İsrail'in Trump'ın bu plandaki vizyonu kapsamında, "bir harita ve Filistin devletine doğru ilerlemek" konusunda mutabık kaldığını vurguladı.

euronews

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.