Trump şimdi de Google'a kafayı taktı

Trump şimdi de Google'a kafayı taktı

Dünyadaki her kurum ve ülke ile sorun yaşama potansiyeli bulunan ABD Başkanı Donald Trump'ın sıradaki hedefi Google oldu.

Sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamalarla tepki çeken ABD Başkanı Donald Trump'tan ilginç bir iddia daha geldi.

ABD Başkanı Donald Trump, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, arama motoru Google’ı kendisi hakkındaki yalan haberleri öncelikli olarak göstermekle suçladı. 

Salı günü Twitter üzerinden paylaştığı bir mesajda, Google üzerinden "Trump news" (Trump haberleri) anahtar kelimeleri arama yapıldığında yalnızca yalan haberlere ait sonuçların çıktığını savunan Trump, "Başka bir deyişle onlar (Google), ben ve benimle ilgili insanlar hakkında yalan söylüyor. Bu sebeple bütün hikayeler ve haberler kötü. Yalancı CNN’in haberlerini ön plana çıkarıyorlar” ifadelerini kullandı.

Trump, Google'da "Trump haberleri" araması yapıldığında çıkan sonuçların yüzde 96'sının ulusal sol eğilimli medyadan geldiğini iddia ederek, "Bu çok tehlikeli. Google ve benzeri platformlar muhafazakarların sesini bastırıyor, iyi olan bilgi ve haberleri ise saklıyor. Bizim neyi görüp göremeyeceğimizi kontrol ediyorlar. Bu çok ciddi durum, ele alınacaktır" yorumunu yaptı.

Facebook ve Twitter'ı da listesine aldı

Beyaz Saray'da gazetecilere konuşan Trump, sosyal medya platformları Facebook ve Twitter'ı da listesine aldı, "Dikkatli olsalar iyi olacak çünkü bunu insanlara yapamazlar. Gerçekten binlerce şikayet geliyor" ifadelerini kullandı.

Trump, söz konusu 3 platforma yönelik hangi adımları atacağına ise değinmedi.

Google'dan açıklama

Başkan Trump'ın iddialarına ilk yanıt, Google'dan geldi.

Dünyanın en popüler arama motoru Google yaptığı açıklamada, sonuçları herhangi bir siyasi ideolojiyle ve usülsüz bir şekilde sıralandırmadıklarını belirtti.

Açıklamada ayrıca, "Google aramalarını geliştirmek için sürekli çalışıyoruz ve hiçbir zaman arama sonuçlarını siyasi duyguları manipüle edecek şekilde sıralandırmadık" ifadeleri yer aldı.

Twitter ve Facebook ise, Trump'ın iddialarına şu ana dek yanıt vermedi.

Kaynak: The Guardian, BBC

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.