Trump seçim videosunda da Müslümanlara saldırdı

Trump seçim videosunda da Müslümanlara saldırdı

ABD'de Cumhuriyetçi Parti'nin başkan aday adaylarından iş adamı Trump, seçim kampanyasına ilişkin videosunda, "Ne olup bittiğini anlayıncaya kadar Müslümanların ülkeye girişini durdurmalıyız" mesajını verdi.

ABD'de bu yıl kasım ayında yapılacak başkanlık seçiminde Cumhuriyetçilerin adayı olmak için kampanya yürüten iş adamı Donald Trump, seçim çalışmaları bağlamında yayınladığı ilk videosunda, terör örgütü DAEŞ'i ortadan kaldıracağını söylemesine rağmen, bütün Müslümanları hedef gösterdi.

Yaklaşık 30 saniye süren videonun ilk görüntüsünde Başkan Barack Obama ve Demokratların Başkan aday adayı Hillary Clinton yan yana görülüyor. Videoda daha sonra, San Bernardino kentinde 14 kişiyi öldüren 2 saldırganın görüntülerine yer verilerek, "Politikacılar farklı bir şeymiş gibi davranabilir fakat Trump bunu 'aşırıcı İslam' olarak tanımlıyor. Bu nedenle, ne olup bittiğini anlayıncaya kadar geçici olarak Müslümanların ülkeye girmesini durdurmalıyız" yorumu yapılıyor.

Destekçileri dışında ciddiye alınmıyor

Anketlere göre, Cumhuriyetçi başkan aday adayları arasında açık ara farkla önde giden Trump, buna rağmen kendi seçmeni dışındaki diğer kesimler tarafından ciddiye alınmıyor. Haber sitesi Huffington Post'ta yayımlanan makalede, Trump ile ilgili haberlerin sitenin eğlence bölümünde yayımlandığını ancak Müslümanlara yönelik ırkçı açıklamalarından sonra artık kendisini komik kabul etmedikleri Trump'a bu bölümde dahi yer vermeyeceklerini bildirmişti.

Öte yandan, ABD medyasında yer alan bilgilere göre, bazı kitabevleri Trump'ın "Sakat Amerika: Amerika'yı tekrar güçlü nasıl yaparız" adlı kitabını, bilim kurgu veya komedi raflarında satışa sunuyor. 

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.