Trump, Rusya ile görüşmelerden memnun

Trump, Rusya ile görüşmelerden memnun

ABD Başkanı Donald Trump, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmesini değerlendirdi. Trump, birçok önemli meseleyi tartıştıklarını söyledi

ABD Başkanı Donald Trump, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile 16 Temmuz'da Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de bir araya geldi. Trump, Putin ile yaptığı görüşmeyi değerlendirdi.

"Boks maçı bekleyenler hüsrana uğradı"

ABD Başkanı sosyal medya mesajında, "Bir boks maçı bekleyenler hayal kırıklığına uğradı, zirvenin sonuçları yakında görülecek" dedi. 

24 saat geçmeden geri adım attı

Trump, Putin ile kameraların karşısına geçtiği Helsinki'de, Rusya'nın seçimlere müdahale ettiğine inanmadığını söylemişti. 

"Bence soruşturma ülkemiz için felaket. Rusya'nın işi değil. Temiz bir kampanya ve sıfır hile ile Hillary Clinton'ı yendim."

ABD Başkanı Trump, Helsinki zirvesinden ülkesine döndüğünde ise, daha 24 saat bile geçmeden geri adım attı. Sert eleştiriler üzerine yanlış anlaşıldığını vurguladı.

"Her zaman söylediğim gibi, seçimlerin sonucunu etkilemese de, istihbaratımızın Rusya'nın 2016 seçimlerine müdahale ettiği yolundaki açıklamasını kabul ettiğimi ifade etmiştim. Başkaları da karışmış olabilir, bu konuda henüz sonuca varılmış değil."

Basın toplantısında yaptığı hatayı düzeltti

Helsinki'deki basın toplantısı sırasında bir kelimeyi hatalı kullanarak, yanlış anlaşılmaya yol açtığını savunan Trump, "Neden Rusya olmasın dedim, neden Rusya olsun. Cümlenin doğrusu şu: Rusya olmaması konusunda bir gerekçe göremiyorum" dedi.

Kesintiyi espriyle istihbarata bağladı

Trump'ın Amerikan istihbaratına inandığını söylemesinden hemen önce elektriklerin kesilmesi de dikkat çekti. Trump, hem istihbarata güvendiğini söyledi hem de elektriklerin kesilmesini esprili sözlerle istihbarata bağladı.

"Öncelikle Amerikan istihbarat örgütlerine güvenimin tam olduğunu belirtmek istiyorum. İstihbaratımıza güvenimiz tamdır. Wops, elektrikler kesildi. İstihbaratın işi olmalı. Evet geldi. İyi misiniz? Tuhaftı değil mi?"

Kaynak: TRT Haber 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.