Trump, İsrail-Filistin barışı için adım atmadı

Trump, İsrail-Filistin barışı için adım atmadı

ABD Başkanı Donald Trump, "İsrail ve Filistin arasında kalıcı bir barışın sağlanması konusunda henüz resmi bir mekanizma oluşturulmadı” dedi.

ABD Başkanı Donald Trump’ın İsrail ve Filistin liderleriyle yaptığı görüşmelerde iki ülke arasında barışı sağlamaya yönelik resmi bir adım atılmadığı bildirildi.

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Vekili Stuart Jones, Başkan Trump’ın geçen hafta Ortadoğu’ya yaptığı resmi ziyaretlere ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Jones, iki ülke arasında kalıcı bir barışın sağlanması adına henüz resmi bir adım atılmadığını belirterek, “Henüz resmi bir mekanizma oluşturulmadı.” dedi.

Trump’ın Ortadoğu ziyareti sırasında heyette bulunan Jones, Trump’ın İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’yu ve Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ı barışın sağlanması adına gerekli adımları atmaları yönünde teşvik ettiğini belirtti.

Jones, “Verilen mesaj açık bir şekilde İsrail’in güvenliğini vurguluyordu, ve barışın sağlanması adına güçlü bir duyguyu açığa çıkartıyordu.” ifadesini kullandı.

“Körfez ülkeleriyle teröre karşı mücadele konusunda müzakerelerimiz devam ediyor”

Ayrıca Jones, Trump heyetinin ilk yurtdışı ziyaretindeki ilk durak olan Suudi Arabistan ziyareti hakkında da değerlendirmelerde bulundu.

Teröre karşı mücadele konusunda heyetler arasında görüşmelerin ele alındığını kaydeden Jones, Suudi Arabistan’ın “teröre karşı tecrübesine” vurgu yaptı.

“Körfez ülkeleriyle teröre karşı mücadele konusunda müzakerelerimiz devam ediyor.” ifadesini kullanan Jones, 2017 yılı içerisinde Körfez İşbirliği Konseyi’nin (GCC) Washington’da bir araya gelerek gelişmeleri değerlendireceklerini söyledi.

Öte yandan Jones’a, Suudi Arabistan’la yapılan görüşmeler esnasında ülkedeki “insan hakları ihlallerinin” ele alınıp alınmadığı soruldu.

Bu konunun iki ülke arasındaki görüşmelerde sürekli gündeme getirdiğini belirten Jones, “İkili görüşmelerimizde bu konu her zaman dile getiriliyor. Konuşmalarda bunu vurgulamaya gerek yok.” dedi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.