'Trump ırkçı İsrail'e kendisinin olmayanı vermeye çalışıyor'

'Trump ırkçı İsrail'e kendisinin olmayanı vermeye çalışıyor'

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, ABD Başkanı Donald Trump'ın "Golan Tepeleri'nde İsrail'in hakimiyetini tanıma" yönündeki açıklamasının İslam ülkeleri arasında şok etkisi oluşturduğunu belirtti.

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, İstanbul'da düzenlenen Yeni Zelanda'da İki Camiye Yönelik Terörist Saldırı ve Müslümanlara Karşı Nefret ve Tahammülsüzlükle Mücadele Konusunda İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Dışişleri Bakanları Düzeyinde Açık Katılımlı Acil İcra Komitesi Toplantısı'yla ilgili sosyal medya hesabından bir mesaj paylaştı.

İran Dışişleri Bakanı Zarif, mesajında şunları kaydetti:

"Türkiye'de İİT bakanları olarak hepimiz Christchurch'de Müslümanlara yönelik barbarca terör saldırısını kınadık. Batı'daki ırkçılık ve İslamofobiye karşı birlik içinde hareket etmeyi amaçlıyoruz."

ABD Başkanı Trump'ın "Golan Tepeleri'nde İsrail'in hakimiyetini tanımanın zamanı geldi" açıklamasına da tepki gösteren Zarif, "Hepimiz Donald Trump'ın ırkçı İsrail'e kendisinin olmayanı vermeye çalışmasından şoke olduk. Önce Kudüs, şimdi Golan." ifadelerini kullandı.

"Acilen işgal girişimlerine ve ihlallere son vermeli" 

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi'nin İran Dışişleri Bakanlığı sitesinde yayımlanan açıklamasında da "İsrail rejiminin Arap ve Müslüman toprakları üzerinde hakkı yok, acilen işgal girişimlerine ve ihlallere son vermelidir." ifadeleri yer aldı.

ABD Başkanı Donald Trump'ın Golan konusundaki açıklamasının sadece Suriye topraklarına müdahale olarak algılanmayacağına dikkati çeken Kasımi, şu ifadeleri kullandı:

"Bu karar zaten hassas olan bölgede yeni krizleri peşinden getirecek. Bu bölge Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) kararlarında işgal edilmiş topraklar olarak geçmektedir."

Kasımi, Golan Tepeleri sorununun çözümü noktasında, İsrail'in bölgedeki "işgaline son verme dışında hiçbir çözüm yolu bulunmadığı"nı vurguladı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.