Trump: Coronavirus için 2 milyon doz aşımız hazır

Trump: Coronavirus için 2 milyon doz aşımız hazır

​ABD Başkanı Donald Trump, bilim adamlarının güvenli ve etkili olup olmadığını belirledikten sonra 2 milyon doz aşıyı Coronavirus tedavisinde kullanabileceklerini söyledi.

Trump, Beyaz Saray'da yaptığı açıklamada, "Aşılar üzerinde muazzam ilerleme kaydediliyor. Aslında nakliye ve lojistik anlamında ilerlemeye hazırız. Eğer aşıların güvenliği teyit edilirse 2 milyondan fazla hazır aşımız var." dedi.

Trump, aşı çalışmalarında ilerleme kaydettiklerini de savundu.

The New York Times’a göre, Trump yönetimi Coronavirus için bir aşı üretme olasılığı en yüksek aday olarak beş şirket seçti. Ancak bu şirketlerin hangisi olduğuna dair bugün bir bilgi vermedi.

Ulusal Sağlık Enstitüsü,  Covid-19′u önlemek için potansiyel bir aşı üzerinde çalışan biyoteknoloji şirketi Moderna ile çalışmalar yürütüyor.

Beyaz Saray sağlık danışmanı Dr. Anthony Fauci, bu haftanın başında, doğrudan veya dolaylı olarak dahil olduğu potansiyel aşıların en az dört denemesinin olduğunu söyledi. Fauci, 2021′in başlarında birkaç milyon doz “almayı umduklarını” söyledi

Dünyada Coronavirus salgınından en çok etkilenen ABD'de şu ana kadar 110 bin 218 kişi virüs nedeniyle hayatını kaybederken ülkede toplam vaka sayısı ise 2 milyona yaklaşmış durumda.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.