Trump Çin ile ticaret müzakerelerinden umutlu

Trump Çin ile ticaret müzakerelerinden umutlu

ABD Başkanı Donald Trump, Çin ile ticaret müzakereleri için yol haritası belirlemek üzere yürütülen temaslardan umutlu olduğunu söyledi.

Çin ve ABD'nin başlattıkları ticaret müzakerelerinin bir sonraki aşaması için izlenecek yol haritası, Çin Başbakan Yardımcısı Liu He ve ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin ile Ticaret Temsilcisi Robert Lighthizer arasındaki telefon görüşmesinde ele alındı.

Trump bu görüşmenin ardından Twitter'da, "Çin ile çok verimli görüşmeler yürütülüyor! Önemli açıklamalar bekleyin!" dedi.

ABD-Çin "ticaret savaşı"nın gelişimi

ABD ile Çin arasında bir "ticaret savaşı"nın başlangıcı olarak görülen gelişmeler, Trump yönetiminin 23 Mart'ta ithal çelik ve alüminyuma sırasıyla yüzde 25 ve yüzde 10 ek gümrük vergisi getirmesiyle başladı.

Çin ise Washington'ın çelik ve alüminyum ürünlerine ek gümrük vergilerine cevaben, nisan ayı başında ABD menşeli 128 ürüne yüzde 15 ile yüzde 25 arasında değişen tarifeler getirdi.

Aylar süren ve dünya ekonomisine ağır fatura çıkaran tarife savaşının ardından G20 Zirvesi’nde bir araya gelen Trump ve Şi Cinping, 90 günlük bir ateşkes konusunda mutabakata vardı.  Ancak mutabakat ardından Trump’ın “Anlaşma olmazsa benim ‘vergi adam’ olduğumu hatırlayın” uyarısı, 2019 yılının da benzeri bir savaşa ev sahipliği yapacağı tahminlerini yükseltiyor.

Kaynak: TRT Haber

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.