Trump, Amerika'da seçim kazanan Müslüman adaya kin kustu
ABD Başkanı Trump, Michigan'daki Demokrat Parti Senato ön seçimini kazanan Abdul El-Sayed'i komünist, nefret dolu ve israil karşıtı olmakla suçladı
ABD Başkanı Donald Trump, Michigan'daki ABD Senatosu yarışı için yapılan Demokrat Parti ön seçimini kazanan Abdul El-Sayed'i hedef aldı.
Trump, ilk Müslüman ABD Senatörü olmayı hedefleyen 41 yaşındaki ilerici Demokrat El-Sayed'i "nefret dolu bir adam" olarak nitelendirdi.
Dün öğleden sonra Las Vegas'ta düzenlenen kampanya niteliğindeki etkinlikte konuşan Trump, El-Sayed'in İsrail'den ve Yahudi halkından "nefret eden" bir "komünist" olduğunu ileri sürdü.
Time dergisinin aktardığına göre Trump konuşmasında, "Bu adam Yahudilerden nefret ediyor. Birileri 'Bu biraz ağır oldu' dedi. Hayır, Yahudilerden nefret ediyor ve İsrail'den nefret ediyor" ifadelerini kullandı.
Trump açıklamalarını şöyle sürdürdü:
"O nefret dolu bir adam ve şimdi etrafta gezip 'Hayır, ben herkesi seviyorum' diyor. Herkesi sevmiyor. Onu göreve getirin, neyi sevdiğini göreceksiniz."
El-Sayed daha önce verdiği demeçte kendisini sosyalist veya komünist olarak görmediğini belirterek, "Herkesin erişimi olduğu sürece, küçük ve yerel ölçekte kapitalizmin kaynakları tahsis etmek için harika bir yol olduğunu düşünüyorum" açıklamasını yapmıştı.
Yahudi karşıtlığı suçlamalarını da reddeden El-Sayed, çarşamba günü "Yahudilerin güvenliğine olan bağlılığım, kendi kızlarımın güvenliğine olan bağlılığımla aynıdır" ifadesini tekrarladı.
Trump daha önce sosyal medyada yaptığı paylaşımda, El-Sayed'in ön seçim zaferinin Cumhuriyetçi Parti için "harika bir haber" olduğunu iddia etmiş, aynı zamanda herhangi bir kanıt sunmadan Michigan'da seçmen usulsüzlükleri bulunduğunu ve genel seçimlerin "hileli" olabileceğini öne sürmüştü.
Dün akşam CNN'e konuşan El-Sayed, İsrail dahil hiçbir ülkeye "koşulsuz askeri yardıma karşı olduğunu" ve vergi mükelleflerinin paralarının sağlık, okullar ve yollar gibi hizmetlere gitmesi gerektiğini dile getirdi.
Trump'ın saldırılarına ilişkin olarak El-Sayed, Trump'ın bir noktada kendisi için "sevimli bir beyefendi" demesinden "memnun olduğunu" belirterek, "Birçok insan böyle düşünüyor" şeklinde espri yaptı.
Ancak El-Sayed, Trump'ı önceliklerine yeniden odaklanmaya çağırdı.
El-Sayed, "Nesiller boyu görülen bir pahalılık krizi yaşıyoruz, insanlar (Trump'ın) başlattığı bir savaş yüzünden benzine neredeyse 5 dolar ödüyor ve zamanının yarısında benim hakkımda konuşmuyorsa balo salonundaki perdelerden bahsediyor" dedi ve ekledi:
"Günün sonunda Başkanı söylediklerime odaklanmaya davet ediyorum."
Trump ve Cumhuriyetçi müttefikleri, New York Belediye Başkanı Zohran Mamdani'nin geçen yılki zaferinin ardından ülke genelinde seçim kazanan ilerici Demokratların etkisiyle solcu rakiplerini "komünist" olarak niteleyen söylemini artırdı.
ntv

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.