TRT'nin Radyovizyon dergisinin yeni sayısı yayımlandı

TRT'nin Radyovizyon dergisinin yeni sayısı yayımlandı

TRT'nin Radyovizyon dergisinin yeni sayısı yaklaşık 4 yıl aradan sonra Türkçe ve İngilizce olarak yayımlandı.

TRT'nin Radyovizyon dergisinin yeni sayısı, yaklaşık 4 yıl aradan sonra Türkçe ve İngilizce olarak yayımlandı.

Radyocuları, radyo yayıncılığını ve dinleyicilerini konu edinen Radyovizyon, TRT'nin Ankara, Antalya, Çukurova, Diyarbakır, Erzurum, İstanbul, İzmir ve Trabzon'daki bölge radyolarından sağlanan haber, veri ve bilgi akışıyla çıkarılıyor. Bu çerçevede TRT radyolarında yurt içi ve dışında gerçekleşen yenilikler, etkinlikler ve duyurular, okura ilk elden iletiliyor.

TRT Dış Yayınlar ile Radyo daireleri başkanlıklarının koordineli yayıma hazırladığı derginin kadrosu, deneyimli yayıncılardan oluşuyor.

Derginin Yayın Yönetmenliğini Süleyman Erdal yaparken, Yayın Koordinatörlüğünü Türkçe Servisi Müdürü Şirin Sümer üstleniyor.

Yazı İşleri Müdürü Eda Kotanoğlu Cardona ile editörler Radyo Dairesi Başkanlığından Olgu Tokdemir, Aksel Koçak ve Dış Yayınlar Dairesi Başkanlığından Sultan Yanmaz, Didem Güneri Öztaşbaşı, Nurettin Turan ile Özlem Yalçın, 64 sayfalık derginin dolgun içerikle yayımlanması için bölge temsilcilikleriyle çalışma yürütüyor.

Türkçe ve İngilizce yayımlanan Radyovizyon, üniversitelerin iletişim fakültelerine, akademisyenlere, yayıncılara ve yabancı misyona gönderiliyor. Radyovizyon'un, yakında hakemli bir dergiye dönüştürülmesi planlanıyor.

Ele aldığı dosya konusunu akademisyenler eşliğinde işleyen Radyovizyon, günceli takip edip aktarırken, radyoya emek veren isimleri de sayfalarına taşıyor. Dergide, usta radyocularla yapılan röportajlar, radyo anıları, yabancı dillere ait masaların çalışma ilkeleri, dinleyici mektupları ve program tanıtımlarının yanı sıra TRT'nin gerçekleştirdiği etkinlikler, makale, röportaj ve serbest yazı formlarıyla ele alınıyor.

Radyovizyon, bir radyo dergisinin ötesinde ilgili çevrelere ilham ve güç veren eğitici bir kaynak olma özelliğini taşıyor.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.