TRT’nin ‘Hz. Mevlana’ dizisi ne zaman başlayacak?

Ekranlarda boy gösteren, her gün mantar gibi türeyen ve gençliğin maneviyatını kirleten dizilerin biri bitmeden diğeri başlıyor.

Kadınların obje olarak kullanıldığı, gösterişin, israfın, entrikaların pirim yaptığı dizilerin maalesef önüne geçmek mümkün olmuyor.

Bununla beraber, ekranlarda güzel yayınlar da yok diyemeyiz.

TRT’nin, “Aşkın Yolculuğu” serisi mesela…

İlk olarak bir ramazan ayında, “Aşkın Yolculuğu”na Yunus Emre ile başlayan TRT 1, bu yolculuğa “Hace Ahmet Yesevi” ile devam etmişti. Şimdilerde ise “Hacı Bayramı Veli” dizisi ile gönül dünyamıza ışık tutan manevi önderlerimizi tanıtmaya devam ediyor.

TRT’nin bir güzel işe daha imza atarak Mevlana’nın hayatını diziyle anlatma kararı aldığını geçenlerde bir haberde okumuştum.  Konya’da çekimleri devam eden “Hz. Mevlana” dizisinin ne zaman yayınlanacağı izleyiciler tarafından büyük merakla bekleniyor.

Yıllardır tartışılan bir konudur Mevlana’nın hayatının beyaz perdeye aktarılması. Hatta bunun için başka ülkelerden gelerek Mevlana’yı araştıran, film yapmak için uğraşan senaristler bile olmuştu. Ama çoğunluğun kanaati şuydu ki, böyle bir film ya da dizi çekilecekse bu Türkiye’de çekilmeliydi. Bu işi başkasına kaptırmamalıydık.

Nihayet, TRT bekleneni yaparak geçtiğimiz yıl dizinin çekimlerine başlamış. Konya’nın Meram ilçesi sınırları içindeki Karahüyük mahallesinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığından TRT’ye tahsis edilen 390 bin metrekare alanda dizi çekiliyor.

Mevlana’yı, “Payitaht Abdülhamit” dizisinde Abdülhamit Han'ı oynayan Bülent İnal canlandıracak. İnal’ın dışında dizinin çok güçlü ve geniş bir oyuncu kadrosu var.

Yaşamını, “Hamdım, piştim, yandım” sözleri ile özetleyen Mevlâna hazretlerinin Allah aşkı, hayatı, öğretileri, vermek istediği mesajlar ve evrenselliği elbette sahnelenmeliydi. Hatta ben geç kalındığını bile düşünüyorum.

Daha önce yazmış olduğum “Hacı Bayramı Veli” dizisinde yapılan teknik hatalara dikkat edilmesi durumunda, Mevlana dizisinin seyirci tarafından beğenileceğini düşünüyorum.

TRT tarafından dizinin yayın tarihi hakkında belli bir tarihe rastlamadım. Fakat tahminim, bu dizinin on bir ayın sultanı Ramazan’da yayınlanması yönündedir. Ben şimdiden merakla bekliyorum.

Sağlıcakla kalın…

2421-3-1.jpg

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum