TRT 1 canlı yayın ile Fransa - Portekiz Finali heyecanını yaşatacak

TRT 1 canlı yayın ile Fransa - Portekiz Finali heyecanını yaşatacak

TRT 1 canlı yayını ile EURO 2016 heyecanını yaşatıyor. Fransa - Portekiz Finali ile tamamlanacak EURO 2016, TRT 1 canlı yayını ile izlenebilecek! İşte bugünün TRT 1 canlı yayın akışı...

TRT 1 canlı yayınında EURO 2016 heyecanı sürüyor. Bu yaz Fransa'da gerçekleştirilen 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2016) artık sona gelindi. Ay-Yıldızlı Millilerimizin elemeleri en iyi üçüncü olarak tamamlamasının ardından katıldığı EURO 2016, bizim açımızdan pek iyi geçmedi. İspanya, Hırvatistan ve Çek Cumhuriyeti ile aynı grupta yer alan Milli Futbol Takımımız, sadece bir maçını kazandı ve grubu 3. sırada tamamlamasına bu kez en iyi üçüncüler arasına giremeyince rağmen turnuvaya veda etti. Ancak EURO 2016'da futbol heyecanı buna rağmen sürdü. Birbirinden çekişmeli maçların oynandığı turnuvada futbolseverler Avrupa futbolunun en önemli isimlerini izleme fırsatı buldu. Grup maçları, elemeler derken finale kadar gelinen turnuvanın finalinde Fransa - Portekiz maçı oynanacak. Tüm aşamalarda olduğu gibi final heyecanı da TRT 1 canlı yayını ile ekrana gelecek. TRT 1 canlı yayın bağlantısını haberimizde bulabilirsiniz. Ayrıca TRT 1 canlı yayın akışını da haberimizin devamında bulabilirsiniz.

FİNALİN ADI: FRANSA - PORTEKİZ

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda Final aşamasına gelindi. Birbirinden zorlu maçların ardından finalistler ev sahibi Fransa ve Ronaldo önderliğindeki Portekiz oldu. Güçlü takımları saf dışı bırakarak finale adını yazdıran iki ekip artık final maçını kazanarak kupayı kazanmayı arzuluyor. İspanya ve Almanya'nın ağır favori gösterildiği turnuvada finalin adının Fransa-Portekiz olması çok olmasa da sürpriz olarak karşılandı.

Ev sahibi kontenjanından elemelerde yer almadan EURO 2016'ya katılan Fransa, turnuvaya A Grubu'nda başladı. Burada İsviçre, Arnavutluk ve Romanya'nın önünde grubu lider tamamlayan Fransa, Son 16 turunda İrlanda Cumhuriyeti'ni 2-1 mağlup etti. Çeyrek Final'de turnuvanın sürprizlerinden İzlanda'yı konuk eden Fransa, bu kez sahadan 5-2 galip ayrılırken, bu maç turnuvanın en gollü maçı oldu. Fransa, yarı finalde turnuvanın favorilerinden Almanya'yı 2-0 yenerek finale adını yazdırdı. Fransa'da turnuva boyunca 6 gol atan ve şu anda gol krallığının zirvesinde yer alan Antoine Griezmann takımın galibiyetlerinde büyük pay sahibi oldu. Öte yandan Dimitri Payet, Olivier Giroud ve Hugo Lloris performansları ile öne çıkan diğer isimler oldular.

Diğer yandan Portekiz gerçekten büyük bir sürpriz yaptı. Grupta Macaristan, İzlanda ve Avusturya ile rakip olan Portekiz, üç maçından da beraberlikle ayrıldı ve en iyi üçüncülerden biri olarak üst tura yükseldi. Son 16 turunda normal süresi 0-0 tamamlanan maçın uzatma anlarında bulduğu golle Hırvatistan'ı 1-0 mağlup eden Portekiz, adını üst tura yazdırmayı başardı. Portekiz'in Çeyrek Final'deki rakibi ise Polonya oldu. Portekiz bu maçın normal süresinde 1-1 berabere kalırken, maçı penaltılarda 5-3 kazandı. Yarı Finale kadar normal süresini önde tamamladığı maç olmayan Kırmızı-Yeşilliler yarı finalde yine turnuvanın sürprizlerinden Galler'i 2-0 mağlup etti ve Fransa'nın rakibi oldu. Turnuva boyunca öne çıkan isimler Cristiano Ronaldo, Nani, Ricardo Quaresma ve Renato Sanches oldu.

İki takım EURO 2016 Final'inde karşılaşacak. 10 Temmuz 2016 Pazar günü oynanacak karşılaşma TSİ 22.00'da başlayacak. Saint-Denis kentinde Stade de France'de oynanacak dev maçı İngiliz hakem Mark Clattenburg yönetecek. Clattenburg'un yardımcılığını ise Simon Beck ve Jake Collin yapacak.

Bu maç iki takımın büyük turnuvalarda 4. karşılaşması olacak. Önceki üç maç EURO 1984, EURO 2000 ve 2006 Dünya Kupası'nda oynanırken, bu maçlarda gülen taraf Fransızlar oldu.

TRT 1 CANLI YAYIN AKIŞI

06.00 Ömür Dediğin
06.30 Küçük Hanımefendi
08.05 Elde Var Hayat
09.55 Osmanlı Tokadı
12.35 6 Mantı
13.45 Savaşta Barışta Türk Ordusu
14.10 Baba Candır
16.35 Seksenler
19.10 Hava Durumu
19.15 Spor
19.20 Ana Haber Bülteni
20.00 Kendi Düşen Ağlamaz
21.30 Darbe
23.30 Yunus Emre
01.25 Baba Candır
03.20 Osmanlı Tokadı
05.10 Seksenler

TRT 1 CANLI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

 
 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.