Trafik kurallarını oynayarak öğreniyorlar

Trafik kurallarını oynayarak öğreniyorlar

Muğla'nın Marmaris ilçesinde bir süre önce açılan "Trafik Eğitim Parkı"na yoğun ilgi gösteren çocuklar, hem oyun oynuyor hem de trafik kurallarını öğreniyor.

Marmaris'te açılan "Trafik Eğitim Parkı"nda çocuklara oyun oynarken trafik kurallarını öğrenme imkanı sağlanıyor.

Beldibi Mahallesi'nde Marmaris Belediyesi tarafından yaptırılan ve bir süre önce açılışı yapılan "Trafik Eğitim Parkı"na çocuklar yoğun ilgi gösteriyor.
 
Parkın projesini hazırlayan Marmaris Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü peyzaj mimarı Sevil Dere, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocuklara, eğlenirken trafik kurallarını öğretme ve kurallara uyma bilincini aşılamayı amaçladıklarını söyledi.
 
Yaklaşık 2 dönüm genişliğindeki parka 300 metre uzunluğunda yol yaptıklarını belirten Dere, "Çift yönlü olan bu mini yolların üzerine küçük boylarda 74 trafik levhası ve 16 trafik ışığı koyduk. Parkımıza gelen çocuklar, belediyemiz tarafından ücretsiz olarak hizmete sunulan akülü 4 araç ve 1 motosikleti kullanma imkanı elde ediyorlar" diye konuştu.
 
Dere, çocuklara ilk olarak parktaki görevlilerin akülü araçları kullanmayı öğrettiğini ifade ederek, daha sonra küçük misafirlerinin gönüllerince parkta sürüş yaptıklarını kaydetti.
 
-"Taleplere yetişmekte güçlük çekiyoruz"
 
Dere, maket akaryakıt istasyonu da bulunan parkın etrafının çitlerle çevrildiğini ve veliler için iki farklı oturma alanı oluşturduklarını dile getirdi.
 
Özellikle ana okulu ve ilkokulların parka beklediklerinden daha çok ilgi gösterdiğine dikkati çeken Dere, "Haftalık faaliyet etkinliğini parkta yapmak isteyen sınıflardan yoğun bir başvuru var. Taleplere yetişmekte güçlük çekiyoruz" diye konuştu.
 
Park alanında daha önceden yapılmış olan Bayrak Anıtı'na dokunmadıklarına işaret eden Dere, 81 ilden getirilmiş olan topraklardan oluşturulan Türkiye haritasının da çocuklar ile ailelerinin ilgisini çektiğine değindi.
 
- Öğrendikleri kurallara hemen uyum sağladılar
 
Haftalık faaliyet etkinliği dolayısıyla trafik eğitim parkına gelen Şehit Ahmet Benler Anaokulu'nun öğrencileri parkta eğlenceli zaman geçirdi. Trafik polisi olan bir veli, çocuklara trafik kurallarını anlattı ve parktaki levhaların anlamları hakkında bilgi verdi.
 
Ardından akülü araçlara binen çocuklar, trafik işaretlerine uyarak araçlarını kullandı.
 
Çocuğunu parka getiren velilerden Ceyhan Çöçö ve Rukiye Kaval da parkın, çocukların çok güzel eğlenebileceği bir yer olduğunu anlattı.
 
Veliler, park sayesinde çocukların erken yaşta trafik kurallarını öğrenmesinin faydalı olacağına inandıklarını söyledi.
 
AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.