Toprak analizi yaptırarak umreye gittiler

Toprak analizi yaptırarak umreye gittiler

Konya'da ilçe ziraat odası, çiftçilerin toprak analizi yaptırmalarını teşvik etmek için başlattığı kampanyayla 6 kişiyi umreye gönderdi.

Konya'nın Altınekin ilçesinde, ziraat odası başkanlığınca çiftçilerin bilinçli tarım yapmalarını teşvik etmek amacıyla başlatılan kampanya ile toprak analizi yaptıran 6 kişi kurayla umreye gönderildi.

Çiftçilerin toprak analizi yaptırmasının faydalarına dikkati çeken Altınekin Ziraat Odası Başkanı Bekir Kağnıcıoğlu, şöyle konuştu:
 
"Toprağına bakan, tahlil sonuçlarına göre işleyen çiftçilerimizi kutsal topraklara gönderiyoruz. Göndermeye de devam edeceğiz. Bu yıl 6 çiftçimizi kutsal topraklara gönderdik. Önümüzdeki yıl sayıyı daha da arttıracağız. Umre kampanyasını çiftçilerimizi toprak tahlili yaptırmaya teşvik etmek için düzenledik. Modern tarımın yapılabilmesi için çiftçinin toprağını tanıması önemli. Toprağın hangi mineralleri barındırdığı, ne tür gübreleme yapılacağı bilgisini de laboratuvarda yapılan testlerle öğrenebiliyoruz. Çiftçimiz tahlil sonuçlarına göre ürün eksin, ona göre gübreleme yapsın istiyoruz. Ayrıca bu kampanya ile devletin toprak analizi yaptırana dekar başına verdiği 2,5 lira desteği de anlatıyoruz." 
 
'Anlatılmaz anlar yaşadım'
 
Kampanya sayesinde umreye gitme imkanı bulan 46 yaşındaki Bünyamin Kaplan ise ilçeye bağlı Akıncılar Mahallesinde ziraat yaptığını belirterek, "Çekiliş günü içime doğdu. İlçeye gitmek için bir arkadaşımı aradım. 'Bugün kura çekilecek ziraat odasına gidelim' dedim. Gitmeye imkanım olmadı. Sonra, 'Umre sana çıktı dediler'. Çok mutlu oldum. Toprak analizi yaptırarak umreye gittim. Mübarek topraklarda anlatılmaz anlar yaşadım" sözlerine yer verdi. 
 
(AA)
 
 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.