Toplu taşımada yeni dönem! Koronavirüs önlemi yürürlüğe girdi

Toplu taşımada yeni dönem! Koronavirüs önlemi yürürlüğe girdi

Toplu taşımalarda ve şehirler arası otobüs yolculuklarında yeni dönem bugün başladı. 81 şehirdeki valilik ve kaymakamlıklara gönderilen resmi yazıda yeni düzenlemeler bildirildi.

Toplu taşıma araçlarında,şehirlerarası otobüs yolculuğunda yeni dönem için genelge yayımlandı.Koronavirüs'e karşı alınan önlemler kapsamında yayımlanan genelgede toplu taşımada önemli düzenlemeler yapıldı. 

TOPLU TAŞIMALAR DÜZENLENDİ

İl ve İlçelerdeki tüm toplu taşımalar, şehirlerarası toplu taşıma araçları, yolcu otobüsleri dahil tüm araçlar, ruhsatta belirtilen yolcu kapasitesinin yarısı kadar yolcu alabilecek. 

Araç içinde yolcular bir birine temas etmeyecek şekilde oturacak. 

Bir toplu taşıma aracı 50 kişilikse en fazla 25 kişi binebilecek ve her yolcu, birbirine temas etmeyecek şekilde oturacak. 

İçişleri Bakanlığı tarfından gönderilen söz konusu tedbirler, Vali/Kaymakamlar tarafından Umumi Hıfzıssıhha Kanunu ve diğer mevzuat hükümleri çerçevesinde gerekli kararların alınarak, marketlere ilişkin kararların il/ilçe belediyeleri ile işbirliği yapılarak, toplu taşıma araçları ile ilgili olanların ise trafik zabıtasının etkin denetimi ve koordinesinde ivedilikle planlanması uygulanacak

YURT İÇİ SEYAHAT YASAKLANABİLİR

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu dün toplandı. Toplanan Bilim Kurulu, sokağa çıkma yasağını da görüştü. Yapılan toplantıda yasağın ilan edilmesinin virüsün yayılmasının kontrolü açısından önemli olduğuna yer verildi. 

Bunun Bilim Kurulu 'nda gündeme geldiği bildirilirken hükümet cephesinde 'Üretimin ve hayatın durdurulmasına' soğuk bakıldığı öğrenildi.

Şehir içinde toplu bulunulan park ve bahçelere giriş  yasağı gelebilir

Edinilen bilgilere göre, başta İçişleri Bakanlığı olmak üzere ilgili tüm bakanlıklarda üst üste toplantılar gerçekleştiriliyor. İçişleri Bakanlığı yetkilileri, hedefin başta büyükşehirler olmak üzere tüm Türkiye'de yüzde 85 oranında sosyal izolasyonu sağlamak olduğunu, bu kapsamda yeni tedbirlerin devreye sokulacağını bildirdi. Virüs nedeniyle başta İstanbul olmak üzere, büyükşehirlerden Anadolu'ya göç başladığı, bu durumun virüsün Anadolu'ya yayılması anlamına geleceğini belirten İçişleri Bakanlığı yetkililerinin ilk etapta, yurtiçi seyahatlere sınırlama getirmeyi gündeme aldıkları öğrenildi. Bu kapsamda, otobüs, uçak ve tren yolculuklarına yasak geleceği belirtiliyor. Seyahat yasağının şimdilik vatandaşların kendi özel araçlarını kapsamayacağı kaydedildi. Ayrıca, sosyal izolasyonun sağlanması için şehirlerde uygulamaya konulan yasakların kapsamının genişletileceği öğrenildi. Halen piknik ve mangal yasağı bulunan mesire yerlerine girişlerin tamamen yasaklanması, şehir içinde toplu bulunulan park ve bahçelere giriş kısıtlaması gibi yeni yasakların devreye sokulacağı belirtiliyor.

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.