Tokyo'da "İslam Filmleri Festivali"

Tokyo'da "İslam Filmleri Festivali"

Tokyo'daki düzenlenen "İslam Filmleri Festivali"nin organizatörü Takayuki Fujimoto, festivalin Japon izleyicilere İslam hakkında sağduyulu düşünme imkanı sunduğunu söyledi.

Japonya'da yayınlanan Asaşi Şimbun gazetesinin haberine göre, medyanın İslam karşıtı söylemine karşı 2011'den bu yana düzenlenen festivalde Müslümanlarla ilgili filmlerin gösterimi yapılıyor.

tokyo islam fimleri festivaliOrganizatör Fujimoto, festivale ilişkin "Festival, Japon izleyicilere İslam hakkında sağduyulu düşünme imkanı sunuyor" değerlendirmesini yaptı. 

İslam Filmleri Festivali'nde, filmlerin gösterimlerinin ardından yazar, fotoğraf sanatçısı ve bilim adamları da İslam ile ilgili konuşmalar yapacak.

Şibuya'daki Uzay Tiyatrosu'nda gerçekleşen festival, Müslüman ülkelerde meydana gelen terör eylemlerinin arkasında yatan sorunlara ışık tutan filmleri de izleme olanağı sunuyor.

Festivalde gösterilen ve Urduca ismi "Khuda Kay Liye" (Allah için) olan film, ABD'de meydana gelen 11 Eylül saldırısını konu alıyor. Pakistan yapımı film, ABD'deki terör saldırısı sonrası yaşamları büyük oranda değişen 2 Pakistanlı müzisyen kardeşin öyküsünü anlatıyor.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.