TOKİ'den termal kentte konut satışı

TOKİ'den termal kentte konut satışı

TOKİ, kendine has kırmızı termal suyu ile ünlü Denizli Karahayıt'ta inşa edilen 258 konutu, 534 liradan başlayan taksitlerle satışa sunacak.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca (TOKİ), kendine has kırmızı termal suyu ile ünlü Denizli Karahayıt'ta inşa edilen 258 konut, taksitle satışa çıkarılacak.

AA muhabirinin, TOKİ yetkililerinden aldığı bilgiye göre, termal turizmin önemli merkezlerinden Karahayıt'ta, kentsel dönüşüm kapsamında inşa edilen konutlar 534 liradan başlayan taksitlerle alıcıya sunulacak.

Konutlar için başvurular, 14 Aralık 2015-15 Ocak 2016'da kabul edilecek.

- Konutlar 6 farklı planda inşa edildi

Karahayıt'ta satışa çıkarılan konutlar 1+1 planından 4+1'e, 6 farklı planda inşa edildi. 28 adet 1+1 niteliğindeki konutların taksit ödemeleri 534 lira, 102 adet 2+1 niteliğindeki konutların taksit ödemeleri 628 lira, 42 adet 3+1 niteliğindeki konutların taksitleri 886 lira, 30 adet 4+1 niteliğindeki konutların taksitleri ise bin 342 liradan başlıyor.

Proje kapsamında 3+1 ve 4+1 planında dubleks konutlar da inşa edildi. Bu kapsamda 14 adet 3+1 dubleks konutların taksitleri bin 207 lira ve 42 adet 4+1 dubleks konutlar ise bin 494 liradan başlayan taksitlerle alınabilecek.

Konutlar, yüzde 10 peşinat 96 ay vade, yüzde 15 peşinat 108 ay vade veya yüzde 25 peşinat 120 ay vade seçenekleriyle satılacak.

- Okul ve işyeri de inşa edildi

Proje, TOKİ ile Özel Çevre Koruma Kurumu ve Karahayıt Belediyesi arasında imzalanan protokol kapsamında hayata geçirildi.

Bu çerçevede, TOKİ Karahayıt'ta, 258 konutun yanı sıra 5 büyük pansiyon, 5 küçük pansiyon, 24 derslikli ilköğretim okulu ve 4 işyeri de inşa edildi.

- Karahayıt'taki termal su şifa dağıtıyor

Geçmişi binlerce yıl öncesine dayanan Karahayıt'ın en önemli özelliği olan kırmızı termal su, yılın her mevsimi kaynağından, 58 derece sıcaklıkla yer yüzüne ulaşıyor.

Termal su içinde zengin mineraller bulunuyor. Karahayıt'ta, sağlık turizmi bölgede bulunan pansiyonlar aracılığıyla sürdürülüyor.

Satışa sunulan konutlarla ilgili ayrıntılı bilgiye "www.toki.gov.tr" internet adresinden ulaşılabilecek.

AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.