TOKİ'den Erzincan'a 926 konut

TOKİ'den Erzincan'a 926 konut

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Erzincan'ın Yalnızbağ ve Yoğurtlu bölgesinde yaptırılan 926 konutun 2016 yıl sonunda tamamlanacağı bildirildi.

TOKİ Başkanı Ergün Turan, yaptığı yazılı açıklamada, idare olarak yeni ortaya koydukları anlayışla binalar yapmak yerine, bir muhit ve yeni şehirler inşa etmeye başladıklarını belirtti.

Bu anlayışla Erzincan'ın Yalnızbağ bölgesindeki 340 konutun yükselmeye başladığını, Yoğurtlu bölgesindeki 586 konutun ise kazı çalışmalarının başladığını dile getirerek, Erzincan'da yerel mimariye göre yaptırılan konutlarının 2016 yılı sonunda tamamlanacağını bildirdi.

- Konut üretiminde en yüksek hedef

Turan, idare olarak 2014 yılı ilk yarısında hayata geçirmeye başladıkları yeni üretim disiplini ve üretim modelleriyle toplumsal beklenti ve duyarlılıklara saygılı şehirler inşa ettiklerini vurgulayarak şunları kaydetti:

"Bu doğrultuda yatay mimariyi ve yöresel mimariyi tüm yeni projelerimizde uyguluyoruz. 2016 yılı, Toplu Konut İdaresi'nin en yüksek hedefini koyduğu yıl. 60-70 bin konut, 2016'da hayata geçmiş olacak. 2016 yılı için asıl hedefimiz, her yöreye farklı mimari, yöresel içerikler taşıyan yatay mimari ile konutlar inşa etmektir. Önümüzdeki bahardan itibaren Türkiye'nin her bölgesinde birbirinden farklı, estetik mimarisi olan TOKİ binaları göreceksiniz. 2016 yeni bir değişimin eserlerinin görülmeye başladığı yıl olacak."

AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.