Tokat'ta Peygamber sevgisi salona sığmadı

Tokat'ta Peygamber sevgisi salona sığmadı

Tokat İl Müftülüğü tarafından Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde Kültür Sitesi'nde konferans verildi.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdullah Kahraman'ın konuşmacı olarak katıldığı 'Peygamber Efendimizin Merhameti' konulu konferansa katılım yoğun olunca bir çok vatandaş ayakta kaldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan programda ilk olarak Kuran-ı Kerim okundu daha sonra Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan 'Merhamet' konulu sinevizyon gösterimi yapıldı.
Günün anlam ve önlemi ile ilgili konuşan İl Müftüsü Abdurrahman Koçak, "Peygamber Efendimizin doğumu millet hayatımızda önemli bir yer tutmaktadır. Hz. Peygamber (SAS)'in doğumu kameri takvime göre Rebiül-evvel ayının 12. gecesidir. Bu geceyi Mevlid kandili olarak kutluyoruz. Bununla beraber efendimizin Miladi takvime göre doğum günü 20 Nisan 571'dir." dedi. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 1989 yılından beri Peygamberimizin miladi takvime göre doğum günü olan 20 Nisan tarihini içerisine alan haftayı "Kutlu Doğum Haftası" olarak kutladığını hatırlatan Koçak, "Hafta olarak kutlanmasının amacı, Hz. Peygamber'i(as) anarken anlamaya çalışmaktır. Kutlu Doğum Haftasının 2011 Yılı ana teması ise 'Hz.Peygamber ve Merhamet Eğitimi' olarak belirlenmiş bulunmaktadır. Allah(cc) Kur'an-ı Kerim'de Peygamberimize hitaben, "Biz seni ancak alemlere rahmet olarak gönderdik buyurmaktadır. Sevgili Peygamberimiz de kendisinin rahmet Peygamberi olduğunu ve bu rahmeti yeryüzünde yaymak için gönderildiğini ifade etmiştir. Onun özü, sözü, hareket ve davranışları yaratılışına ve gönderiliş amacına uygun olarak bütünüyle rahmet ve merhametin yansımasıdır. Bu merhameti sebebiyle gönderildiği zamanda kız çocuklarını diri diri toprağa gömen, kan davaları ve akla gelen bütün olumsuzlukları yaşayan cahiliye toplumuna, bugün dahi insanlığın gıptayla baktığı 'Asrı Saadet' devrini yaşatmıştır. Çağımızda insanlık bilim ve teknolojide akıl almaz gelişmeler yaşamasına rağmen; Peygamberin öğrettiği merhametten yoksun kalan ve gönlünde onu kaybeden insanlar muhtaç olduğu huzuru, aradığı mutluluğu bir türlü bulamamıştır." dedi.

"GÖZLER O ZAMANA KADAR O'NUN GİBİSİNİ GÖRMEMİŞTİ"
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdullah Kahraman, Peygamber Efendimizin hayatından kesitler anlatarak onun merhametinin evrende ne kadar çok önemli bir yere sahip olduğunu belirtti. Prof. Dr. Kahraman, "Cahiliye döneminde kız çocuklarını diri diri gömerken o zamanki kızlarımız 'bizlere merhamet edecek biri yok mu? diyorlardı. Kadınlar o zamanlar toplum dışına itiliyor ve hor görülüyordu o zaman kadınlarımızda bize merhamet edecek birisi yok mu diyorlardı. O zaman kölelere yapılan eziyetlerden sonra köleler, hayvanlar herkes ama herkes bize merhamet edecek biri yok mu diyordu. Cahiliye döneminde insan tüm kişiliğini insanlığını kaybetmişti. İşte tüm olumsuzluk yaşandığı zaman bir nebi çıkıverdi. Gözler o zamana kadar onun gibisini görmemişti ve ondan sonrada görmeyecekti. İşte o mübarek peygamberin gelişi çocuklara, kadınlara, fakirlere, ezilenlere, devletlere, milletlere yani tüm evrene rahmet oldu merhamet oldu." şeklinde konuştu. Konuşmanın sonunda Sivas Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdullah Kahraman'a günün önlem önemine binaen Vali Şerif Yılmaz tarafından plaket verildi.
Haberaktüel