Tırlar için Uber geliyor

Tırlar için Uber geliyor

Tırlı taşımacılar için Uber olarak tanımlanabilecek Uber Freight, Avrupa'da faaliyete geçiyor. Hayata geçirilecek bu proje Tır ile taşımacılık hizmeti veren firmaları ve yükleri bir araya getiriyor.

Uber, daha az bilinen hizmeti Uber Freight'ın ABD'de sunumunun üzerinden iki yıldan fazla zaman geçtikten sonra, önümüzdeki haftalarda Avrupa'ya geleceğini duyurdu. Eğer daha önce Uber Freight'ı duymadıysanız, bu hizmet tüm boyutlarda tır firmalarını taşıyacak yükler ile buluşturuyor. Firma bu hizmeti ilk olarak tırcılık endüstrisini "yeniden canlandırmak" için sunmuştu ve şimdi de tırcılığın 400 milyar dolarlık piyasa değerine sahip olduğu Avrupa'da yeni bir fırsat görüyor.


Chip’in haberine göre hizmet, Avrupa'ya adımını önümüzdeki birkaç hafta içerisinde Hollanda'dan atacak ve yakın gelecekte kıtanın geri kalanına doğru genişleyecek. Hizmetin Hollanda'da aktif olması ile beraber taşıyıcılar ve sürücüler kayıt yapabilecekler.

Firma, bu piyasaya girişinin verimliliği arttırarak boşa harcanan kilometreleri ve yakıtı azaltacağını düşünüyor. Yapılan açıklamada Uber Freight lideri Lior Ron, Avrupa tır piyasasının ciddi bir şekilde verimsiz olduğunu ve sürücülerin taşımalara yetişemediğini belirtiyor. Diğer piyasalarda olduğu gibi Avrupa'da da küçük ve orta boyutlu taşıyıcıların piyasanın büyük bir kısmını (%85'ten fazlası) oluşturduğunu belirten yönetici, bu taşıyıcıların büyük nakliyeler ile temasa geçmekte zorlandıklarını ve bu yüzden de fiyatların arttığını söylüyor.


Tabi ki Avrupa genişlemesi ile beraber Uber Freight'ın da yeni çalışanlara ihtiyacı olacak. Lior tarafından yapılan açıklamaya göre Amsterdam, Hollanda'da çalışmak için 20 yeni pozisyon açılacak.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.