TİKA'dan Uganda'ya ambulans yardımı

TİKA'dan Uganda'ya ambulans yardımı

Zor durumdaki Afrika ülkelerine yardımını sürdüren TİKA, Uganda'ya ambulans hediye etti.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı'ndan (TİKA)  yapılan yazılı açıklamaya göre, Uganda'ya yönelik gerçekleştirilen projeler kapsamında, hastane şartlarının yetersiz olduğu Rakai ilçesi ve çevre köylerindeki hastaların, Masaka'ya taşınabilmesi için Rakai ilçesine temin edilen ambulans teslim edildi.

Düzenlenen törene, Türkiye Kampala Büyükelçisi Sedef Yavuzalp, Uganda Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Lukwago Asuman, Rakai Milletvekili Haruna Kyeyune, Uganda Sağlık Bakanlığı çalışanları ve TİKA yetkililerinin de katıldı.

Yavuzalp, TİKA tarafından temin edilen ambulansın Türkiye ve Uganda arasındaki dostluğun simgesi olduğunu ve Rakai bölgesindeki acil durumlara müdahale için önemli rol oynayacağını belirtti.

Kyeyune de, bölgede anne ve çocuk ölümlerinin yüksek olduğuna dikkati çekerek, acil bir durumda hastalara müdahale etme imkanlarının olmadığını söyledi. Ülke genelinde yaygın olarak kullanılan motosikletlerin karıştığı kazalarda, yaralıların acil bir şekilde hastanelere nakledilmediğinin altını çizen Kyeyune, kazaların Rakai'de ölümlere sebep olduğuna dikkati çekti.

Kyeyune, TİKA'nın Rakai ilçesine temin ettiği ambulansın, yaralıların hastanelere hızlı bir şekilde ulaştırılmasında kullanılarak, bölgedeki ölüm oranının azalmasına katkı sağlayacağına işaret etti.

Kalisizo Hastanesi Müdürü George Waigumbulizi, hastanelerinin ilk defa bir ambulansa sahip olduğunu ve önceden hastaları Masaka Hastanesi'ne nakletmek için kamyonet kullandıklarını söyledi. Waigumbulizi, TİKA'nın kendilerine temin ettiği ambulans sayesinde hastanenin sağlık hizmetlerini geliştirildiğini de sözlerine ekledi.

AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.