TİKA'dan Nijer'e yardım

TİKA'dan Nijer'e yardım

TİKA, Nijer'in başkenti Niamey'de bin 260 öğrenci kapasiteli bir okul inşa ediyor.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı'nın (TİKA), Nijer'in başkenti Niamey'de yürüttüğü birçok proje kapsamında bin 260 öğrenci kapasiteli bir okul inşa edeceği bildirildi.

Amaç Türkiye ile Nijer arasında ortak işbirliğinin artması

Nijer'deki TİKA uzmanı İbrahim Katırcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Afrika ülkesi Nijer'de TİKA tarafından bu çalışmaların yürütülmesinin amacının Türkiye ile Nijer arasında eğitim ve öğretim düzeyinde ortak işbirliğinin artması olduğunu belirtti. Katırcı açıklamasının devamında TİKA'nın, bu bağlamda başkent Niamey'de bin 260 öğrenci kapasiteli bir okul projesini gerçekleştireceği, ayrıca proje kapsamında 2 futbol ve 2 basketbol sahası ile 646 yataklı yurt inşa edileceğini aktardı.

Projenin 2017'de tamamlanması bekleniyor

TİKA'nın, Niamey halkı için hayata geçirilecek farklı projelerinin olduğuna da dikkati çeken Katırcı, "Niamey'de ayrıca TİKA'nın yapımına devam ettiği obstetrik fistül hastalarına hizmet verecek bir sağlık merkezi projesi var ve 2017'de bitmesi planlanıyor. Fistül hastalığının ülkede yaygın olması dolayısıyla TİKA, bu projeye karar verdi"dedi.

Nijer'de yılda 700 ila 800 kadının fistül vakasıyla karşılaştığı belirtiliyor.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.