TİKA'dan, Nijer'de 800 kişiye gıda yardımı ve iftar

TİKA'dan, Nijer'de 800 kişiye gıda yardımı ve iftar

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Nijer’de ihtiyaç sahibi 800 aileye gıda yardımı yapılırken başkent Niamey’de yaklaşık 400 kişinin katıldığı 2 iftar programı düzenlendi.

TİKA Dünya'nın en fakir ülkesi Nijer'de faaliyetlerine Ramazan'da da devam ediyor.

Başkent Niamey'de yaklaşık 400 kişilik bir iftar Sofrası kuran TİKA Nijer halkının yanında olduğunu bir kez daha gösterdi. İftar programına, Nijer Büyükelçisi Hüseyin Özdemir de iştirak etti.

TİKA adına programa iştirak eden Dr. Ali Özgün Öztürk, TİKA'nın bu tarz programları gelenekselleştirdiğini ve böyle güzel programların artarak devam edeceğini ifade etti.

TİKA düzenlediği ikinci bir iftar programıyla da Türk misyonunu, Türk işadamlarını ve STK temsilcilerini Nijerli yöneticilerle buluşturdu.

TİKA iftar programlarının yanı sıra ihtiyaç sahibi yaklaşık 800 aileye gıda yardımında bulundu. Kogoru köyünde ve Tera bölgesinde dağıttığı Ramazan paketiyle her daim mazlum halkın yanında olduğunu bir kez daha gösterdi. Dağıtımlara büyükelçimiz Hüseyin Özdemir'in yanı sıra köy şefleri, bölge valisi ve belediye başkanı da iştirak etti.  

IHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.