TİKA'dan Kazakistan sağlık idaresine destek

TİKA'dan Kazakistan sağlık idaresine destek

TİKA, Kazakistan'ın Akmola Eyaleti'ne bağlı 7 ilçeye hizmet veren hastanenin konferans salonunu yeniledi.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Kazakistan'ın Akmola Eyaleti Sağlık İdaresine bağlı 7 ilçeye tıbbi hizmet veren iki nolu bölgesel hastanesinin konferans salonunu yeniledi.

TİKA'dan yapılan yazılı açıklamada, Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev'in "Sağlıklı Kazakistan" programı çerçevesinde doktorların ve hastane personelinin tecrübelerinin artırılması, hastalıkların tanı ve tedavisi konularında eğitim programları düzenlenebilmesi amacıyla TİKA tarafından hastanenin konferans salonunun yenilendiği bildirildi.

Orta Asya ve Kafkaslar Dairesi Başkanı Dr. Ali Özgün Öztürk, doktorlar ve hastane personelin katılımıyla açılan konferans salonunda konuşan hastane yetkilileri, sağlık alanında Türkiye'nin desteklerinden dolayı teşekkür ederek, dost ve kardeş iki ülkenin her alanda işbirliğinin artarak devam etmesi temennisinde bulundu.

Astrahan, Arşalı, Korgaljın, Egindiköl, Ereymentau, Şortandı ve Tselinograd ilçelerine hizmet veren 195 yataklık hastanede cerrahiye, dahiliye, doğumhane, bulaşıcı hastalıklar, pediatri ve jinekoloji bölümleri bulunuyor.

Her yıl yaklaşık 7 bin 500 hastanın tedavi gördüğü hastanede 2015 yılında 2 binden fazla çocuk dünyaya geldi.

AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.