TİKA'dan Etiyopya'daki Somalili sığınmacılara destek

TİKA'dan Etiyopya'daki Somalili sığınmacılara destek

TİKA tarafından Etiyopya'da yaşayan sığınmacılara tekstil malzemesi ve ekipman desteği yapıldı.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı'nın (TİKA), Etiyopya'nın başkenti Addis Ababa'da yaşayan Somalili sığınmacılara tekstil malzemesi ve ekipman desteğinde bulunduğu belirtildi.

TİKA'dan yapılan açıklamada, malzeme ve ekipman desteğiyle Somalili mültecilerin mesleklerini devam ettirerek üretici konuma geçmelerinin hedeflendiği bildirildi.

Destek sayesinde Etiyopya'da mülteci olarak yaşamak zorunda kalan Somalililerin kendilerine yeterli olmaları ve içlerindeki sosyal döngüyü sağlamaları amaçlandı.

- "Yanımızda olmaya devam edin"

Temin edilen ekipman ve malzemelerin yetkililere teslim edildiği törende Somalili mültecilerin, söz alarak duygularını ifade ettiği kaydedildi.

Törende konuşan terzilik ve İngilizce öğretmeni Necibe Yasin Hasan, "Türkiye bize çok kıymetli şeyler getirdi. İstediğimiz her şeyi bize verdiniz, lütfen bundan sonra da yanımızda olmaya devam edin. Türkiye yabancı bir ülke değil, bizim kendi ülkemizdir" ifadesini kullandı.

Gelenek ve kültürlerini muhafaza etmek isteyen Etiyopya'daki Somalililerin, eğitim ihtiyaçlarını da kendi imkanlarıyla karşılamaya çalıştığı anlatıldı. Çok sayıda Somali vatandaşı, iç çatışmalar ve savaş nedeniyle komşu ülkelere göç etmek zorunda kalmıştı.

(AA)

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.