TİKA'dan Çad'a tıbbi malzeme desteği

TİKA'dan Çad'a tıbbi malzeme desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Çad’ın başkenti Encemine’deki tek kadın doğum sağlık kurumu olan Anne ve Çocuk Hastanesine tıbbi malzeme desteğinde bulundu.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Çad’ın başkenti Encemine’deki tek kadın doğum sağlık kurumu olan Anne ve Çocuk Hastanesine tıbbi malzeme desteğinde bulundu.

TİKA'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, hastanenin acil ihtiyaç duyduğu tek kullanımlık medikal malzemeler hastane yetkililerine teslim edildi.

Malzemelerin teslimi amacıyla düzenlenen törende, Türkiye'nin Encemine Büyükelçisi Serdar Cengiz, AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu ve yetkililer katıldı.

Törende konuşan Büyükelçi Cengiz, Türkiye’nin her alanda sahip olduğu bilgi birikimi ve deneyimini kardeş ülke Çad’a aktarmaya devam edeceğini kaydetti.

Gündoğdu da TİKA'nın, Türkiye’nin dünyaya uzanan yardım eli olduğunu belirtti.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.