TİKA'dan Afgan kadınlara meslek edindirme kursları

TİKA'dan Afgan kadınlara meslek edindirme kursları

Afganistan'da çeşitli alanlarda birçok projeyi hayata geçiren Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı, Cevizcan vilayetinde kadınlar için meslek edindirme kursu açtı.

Kadın İşleri Müdürlüğünün talebi üzerine TİKA tarafından açılan kurstan Cevizcan'da yaşayan 90 kadının faydalanması planlanıyor.

Cevizcan Kadın İşleri Müdürlüğünde düzenlenen kursun açılış törenine Cevizcan Valisi Mevlevi Lutfullah Azizi, TİKA Mezar-ı Şerif Koordinatörü Kemal Kadir Karadoğan, Şibirgan Afganistan-Türkiye Dostluk Çocuk Hastanesi Koordinatörü Dr. Müslüm Kuzudişli, Cevizcan Kadın İşleri Müdürü Nacibe Kureyşi ve kursiyerler katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Kadın İşleri Müdürü Kureyşi, Türkiye'nin Afganistan'a yaptığı yardımların hiçbir zaman unutulmayacağını söyledi.

TİKA'nın Cevizcan'da açtığı bu kurs sayesinde kadınların, Kur'an-ı Kerim, bilgisayar, dikiş, mefruşat ve nakış alanlarında 6 ay eğitim alacağını ifade eden Kureyşi, böyle önemli faaliyetlerin bundan sonra da sürdürülmesini istedi.

Vali Azizi de Türkiye'nin Afganistan'da hiçbir amaç gütmeden yardım faaliyetlerini yürüttüğünü vurgulayarak bu yardımların sonraki nesiller tarafından da hatırlanacağını belirtti.

TİKA Koordinatörü Karadoğan ise TİKA'nın Cevizcan'da gerçekleştirdiği projelere değinerek daha önce de kapasite geliştirme ve meslek edindirme kursları düzenlediklerini hatırlattı.

Karadoğan, ''Açılışını yapacağımız bu kursun tüm masrafları ve malzemeleri TİKA tarafından karşılanacaktır. Ayrıca ilerleyen zamanlarda erkeklere yönelik de meslek edindirme kursları açmayı planlıyoruz. Yeni hedefimiz inşaattan ziyade böyle meslek edindirme ve kapasite geliştirme kursları yapacağız'' diye konuştu.

Konuşmaların ardından protokol üyelerince kurdele kesimiyle kursun açılışı gerçekleşti.

(AA)

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.