TİKA'dan Afgan halkına gıda yardımı

TİKA'dan Afgan halkına gıda yardımı

Tüm dünyada yardıma muhtaç insanların yardımına koşan TİKA, Afganistan'da çatışmalardan kaçan ailelere yardım etti.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Afganistan'ın kuzeyinde bulunan Kunduz kentindeki çatışmalardan kaçarak Tahhar vilayetinin merkezi Talukan şehrine sığınan ailelere gıda yardımında bulundu.

TİKA Mezar-ı Şerif Koordinatörü Kemal Kadir Karadoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, TİKA olarak Kunduz kenti ve Tahhar'ın Hoca-i Gar ilçesindeki çatışmalardan kaçarak Talukan şehrine sığınan 600 aileye gıda yardımında bulunduklarını söyledi.

Pirinç, yağ, şeker, tuz, çay ve salçadan oluşan yardım paketlerinin sığınmacılara dağıtıldığını ifade eden Karadoğan, ayrıca söz konusu kişilere sağlık hizmeti de verildiğini belirtti.

Karadoğan, Türkiye devleti ve Türk halkının her zaman Afgan halkının yanında olduğunu vurgulayarak, yardım faaliyetlerinin artarak devam edeceğini kaydetti.

Afganistan'a da barış gelmesi için dua ettiklerini dile getiren Karadoğan, Afgan halkının geleceğinin aydınlık olacağına inandıklarını aktardı.

Kunduz'da yaklaşık bir haftadır süren çatışmalardan kaçan binlerce aile, Mezar-ı Şerif başta olmak üzere Samangan, Baglan ve Tahhar vilayetlerine sığınmıştı.

Geçen hafta başında Taliban güçlerinin eline geçen Kunduz şehir merkezi, perşembe günü düzenlenen operasyonla Afgan ordusunca geri alınmıştı.

AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.