TİKA, Gazze'deki 900 kanser hastasına yardım etti

TİKA, Gazze'deki 900 kanser hastasına yardım etti

TİKA, Gazze Hükümetine Bağlı Sağlık Bakanlığına kanser hastalarının tedavisinde kullanılmak üzere tıbbi yardım ulaştırdı.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansının (TİKA) Filistin Program Koordinasyon Başkan Yardımcısı Salih Yürç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yardımların Gazze Hükümeti Sağlık Bakanlığı'nın Türkiye Hükümetine tıbbi malzeme eksikliği yaşadıklarını bildirmesi üzerine yapıldığını ve ilk etapta yapılan yardımların kanser hastalarının tedavisinde kullanılan bağışıklık sistemini güçlendiren dozlarla yaraların kapanmasına yardımcı olan stabilizatörlerden ibaret olduğunu söyledi.

Yürç, açıklamasında, ''Bağışıklık sistemini güçlendiren ilaçlar 900 hastaya, stabilizatörler ise Gazze'deki tüm sağlık kuruluşlarına yetecek miktardadır'' diye konuştu.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı yetkilileri, daha önce yaptıkları açıklamalarda, Gazze Şeridi'ndeki hastanelerde kronik rahatsızlıklar, psikolojik tedavilerde kullanılan ilaçlar ile genetik hastalıklara yakalanmış çocukların beslenmesinde kullanılan malzemeler başta olmak üzere ilaç sıkıntısı yaşandığını ifade etmişlerdi.

AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.