TİKA başlattığı projeleri hızla tamamlıyor

TİKA başlattığı projeleri hızla tamamlıyor

TİKA'dan yapılan açıklamada, Kamerun devleti tarafından 1960 yılında inşa edilen ancak 55 yıldır herhangi birbakım ve onarım görmeyen Kamerun Kadın ve Aile Bakanlığına bağlı Tsinga Eğitim Merkezi'nin tadilatının yapıldığı ifade edildi.

Açıklamada proje kapsamında bir konferans salonunun tesis edilerek, merkezin elektrik ve su tesisatı ile kapı ve pencerelerinin tamamen yenilendiği belirtildi.

Merkezin donatım ihtiyacının önümüzdeki günlerde karşılanacağının da belirtildiği açıklamada kadınlara ve geliri olmayan ailelerin çocuklarına kuaförlük, aşçılık, ağırlama, giyim, yerel el sanatları ve bilgisayar alanında eğitim verileceği ifade edildi.

Sırbistan'daki faaliyetler

Öte yandan TİKA'nın, Sırbistan'ın merkezden uzak olan bölgelerinde eğitim alanında yaşanan bütçe yetersizliğine destek olmaya hazırlandığı açıklandı.

Taşradaki mevcut okulların kapasitelerinden daha fazla öğrenciye eğitim hizmeti verdiği, Sancak bölgesindeki bazı okullarda gün içerisinde üç vardiyalı eğitim sistemi uygulandığı belirtildi.

TİKA, Sırbistan Eğitim Sektörü Geliştirme Stratejisi kapsamında, herkes için kaliteli ve hayat boyu ulaşılabilecek eğitim sistemlerinin geliştirilmesi, eğitim altyapısının ve teknoloji kapasitesinin iyileştirilmesi ve sektördeki gelişmenin sürdürülebilirliğinin sağlanması amacıyla proje ve faaliyetlerin gerçekleştirileceği açıklandı.

Açıklamada ayrıca şu ifadelere yer verildi:

"Mevcut eğitim altyapısının iyileştirilmesine yönelik okul inşası ve onarımı ile okulların ve öğrencilerin ihtiyaç duyduğu eğitim ekipmanı ve materyali temini hususlarında projeler geliştirecek olan TİKA, Sırbistan hükümetinin önceliklerini de dikkate alarak, ülkede yaşayan Sırp, Boşnak, Arnavut ve Macar halkının yararlanmasını hedefliyor."

Bugüne kadar Sırbistan genelinde eğitim sektörünün geliştirilmesi amacıyla 35 proje ve faaliyet gerçekleştirildiği belirtilen açıklamada Sırbistan'da TİKA'nın projeleri sayesinde yaklaşık 20 bin öğrencinin ihtiyaçlarına cevap verildiği de belirtildi.

Sağlık alanındaki projeler

TİKA, Sırbistan'da sağlık hizmetlerinin kalitesini ve güvenliğini iyileştirmek, sağlık altyapısını ve teknolojik kapasiteyi geliştirmek, bireylerin aldıkları hizmetlerden ve sağlık çalışanlarının çalışma şartlarından duydukları memnuniyeti arttırmak amacıyla projeler gerçekleştireceğini açıkladı.

Açıklamada yapılan çalışmalarla mevcut sağlık koşullarının iyileştirilip geliştirilerek, kapasite arttırımı sayesinde hasta bekleme sayısının düşürülmesi hedeflendiği ifade edildi.

(AA)

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.