TİKA Başkanı da gerginlikten etkilendi

TİKA Başkanı da gerginlikten etkilendi

Pakistan'a giden TİKA Başkanı Serdar Çam, Hindistan ile Pakistan arasındaki gerginlik nedeniyle programını gerçekleştiremedi.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Başkanı Serdar Çam,  mesleki eğitim merkezinin inşasıyla ilgili süreç için Pakistan'a gitti. 

"Acıkınca çeşitli testler yaptık, çayını içtik"

Ülkenin hava sahası komşusu Hindistan ile yaşadığı gerginlik sonrası kapatıldı. Diğer şehirlerdeki temaslarını tamamlayamayan Çam, TRT Haber'e izlenimlerini anlattı: 

"Bizimle görüşmeler yapmak isteyen STK'lar vardı, onlarla görüşmelerimizi yaptık. Ben aslında genel olarak adetimdir yani, fırsat bulduğum zaman mutlaka sokağa çıkarım. Ticaretin, ekonominin, halkın yürüdüğü esnafları, camileri ziyaret etmeyi prensip edinmişimdir. Bu şekilde hayatın içindeki dinamikleri yaşamak ve hissetmek adına.

"Yetkililer çaba içerisinde"

Çam, Pakistan ile Hindistan arasında yaşanan gerginliğin sokaklara yansımadığını belirterek şöyle konuştu:

Hassasiyetin dikkate alınması ve sakinleştirici bir ortam oluşması noktasında hem devlet büyükleri hem de bu ülkenin yetkilileri bir takım çabalar içinde."

"Türk diyince zaten hemen elimize kolumuza sarılıyorlar"

Türkiye ve Pakistan arasındaki dostluk ilişkisini de şu sözlerle anlattı: 

"Türkiye'nin başarılı ve güçlü bir şekilde olması buradaki insanı da etkiliyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın bu bölgelere katkı verme çabaları, barışın tesis edilmesi çabaları, büyük takdir görüyor. Türk diyince zaten hemen elimize kolumuza sarılıyorlar, dua ediyorlar. Çok farklı bir muhabbetleri var. Türkiye'ye bakış açıları, beklentileri çok farklı."

TRT Haber

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.