TİKA Başkanı Çam, öksüz ve yetim çocukları sevindirdi

TİKA Başkanı Çam, öksüz ve yetim çocukları sevindirdi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Başkanı Çam ve Türk Kızılayı yetkilileri, Kırgızistan'ın Karakol kentinde öksüz ve yetim çocukların kaldığı yurdu ziyaret etti.

Çam ve beraberindekiler, TİKA Bişkek Program Koordinatörlüğü'nün çalışmalarını yerinde incelemek, Türk Kızılayının kurban etlerinin dağıtım çalışmalarına katılmak için bulundukları Kırgızistan'da, Issık-Göl bölgesi Ak-Suu ilçesine giderek yurtta kalan öksüz ve yetim çocuklara çeşitli hediyeler verdi.

 Ziyarete, Issık Göl Bölgesi Vali Birinci Yardımcısı Akılbek Janıbekov da eşlik etti. Yurtta kalan 90 çocuk, alkışlar eşliğinde Çam ve beraberindekilere sevdikleri şarkıları seslendirdi.
 
Çam, bir süre sohbet ettiği çocuklarla yakından ilgilendi. Çocuklara nasihatlerde bulunan Çam, "Kendinizi asla yalnız hissetmeyiniz. Size her zaman sevgi ile yaklaşacak Rabbimiz var. Okulunuzda iyi eğitim alın. Vaktinizi çalışarak geçirin.Yaptığınız işi en güzel yapın. Hem Kırgızistan hem de Türkiye için hayırlı evlatlar olun" dedi.
 
Yurt Müdürü Cenişgül Niyazova da TİKA'nın dünyadaki ve özellikle Kırgızistan'daki faaliyetlerinden övgüyle söz etti.
 
Çam ve beraberindeki heyet, çocuklara çeşitli oyuncaklar ve kıyafetler hediye etti. Çocuklar da Çam'a, bir kumaş türünden hazırladıkları iki futbol topu verdi. Çam daha sonra yurdun şeref defterini imzaladı ve çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirdi.
 
(AA)

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.