TİKA, Afganistan'da kadınlar için Kur'an kursu inşa ediyor

TİKA, Afganistan'da kadınlar için Kur'an kursu inşa ediyor

Afganistan'ın kuzeyindeki Mezar-ı Şerif kentinde Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından açılacak kadınlara yönelik Kuran kursunun temeli törenle atıldı.

Kursun temel atma törenine TİKA Mezar-ı Şerif Koordinatörü Kemal Kadir Karadoğan, Belh İktisat Müdürü Abdurrahman Samadi, Belh İl Şura vekilleri, TİKA yetkilileri ve öğrenciler katıldı.

Törende konuşan İktisat Müdürü Samadi, TİKA'nın daha önce de Belh vilayetinde onlarca projeyi hayata geçirdiğini ve projelere devam ettiğini belirtti. Bölgede daha önce kız öğrencilerin Kuran eğitimi alacağı bir yer olmadığını ifade eden Samadi, TİKA'nın yaptıracağı kurs sayesinde öğrencilerin rahatça eğitim göreceğini vurgulayarak, "Böyle güzel projeleri bizim hizmetimize sunan TİKA'ya teşekkür ediyoruz" dedi.

TİKA Koordinatörü Karadoğan da Belh Kadın İşleri Müdürlüğü tarafından gelen talep doğrultusunda kadınlar çarşısında Kuran kursu dersliği açmayı kararlaştırdıklarını söyledi. Yaklaşık 100 metrekarelik alana inşa edilecek Kuran kursunun üç bölümden oluşacağını dile getiren Karadoğan, kursta 120 kız öğrencinin eğitim alabileceğini kaydetti. Karadoğan, dersliğin inşaat işlerinin iki ay içinde tamamlanacağını, bundan sonra da böyle halka yararlı projeleri gerçekleştirmeye devam edeceklerini aktardı.

Konuşmaların ardından dualarla binanın temeli atıldı.

AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.