THY ve Havelsan işbirliğine gidiyor

THY ve Havelsan işbirliğine gidiyor

THY ve HAVELSAN, yurtdışına bağımlılığı azaltacak yerli simülatör için işbirliğine gidiyor.

Pilotların periyodik aralıklarla eğitim gördükleri ve yaklaşık 10 milyon Euro değerindeki uçuş eğitim simülatörlerinin yerlisi geliyor.

Bünyesinde 10 adet simülatör bulunan ve sadece kendi pilotlarına değil, müsaitliğe bağlı olarak yabancı havayolu şirketlerinin pilotlarına da eğitim veren Türk Hava Yolları, yurtdışına bağımlılığı azaltmak için kolları sıvadı.

Yerli simülatör üretimi için görüşmeler yapan Havelsan ile THY'nin anlaştığı ve üretilecek yolcu uçağı simülatörünün teknik detayları üzerinde çalıştıkları öğrenildi. Projenin tüm detaylarının çok yakın zamanda açıklanması bekleniyor.

Yaklaşık fiyatı 10 milyon Euro olan simülatörler, yurtdışında havacılık alanında faaliyet gösteren birkaç firma tarafından ileri teknoloji ile üretiliyor.

Şu an Türk Hava Yolları'nda 3 adet Boeing 737-800 FFS (Tam Uçuş Simülatörü), 3 adet Airbus 320, 2 adet Boeing 777-300ER ve 2 adet Airbus 330 olmak üzere kokpit için 10 adet tam uçuş eğitim simülatörü bulunuyor.

Bunlara ilave olarak 6 adet FTS (Flight Training Device) hareketsiz, görüntü ve kontroller olmayan prosedür simülatörü de bulunuyor.

Proje ile yerli similatörünü üretecek olan Türkiye ekonomisine bir katkı da bu alanda yapmış olacak.

yeni safak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.