Teyzeler ve amcalar yağmur için namaz kıldı, dua etti

Teyzeler ve amcalar yağmur için namaz kıldı, dua etti

Geçmişten günümüze yağış olmadığı dönemlerde yapılan yağmur duası geleneği, Anadolu'nun birçok şehrinde sürdürülüyor

Bu kapsamda Ankara`nın Beypazarı ilçesindeki çeşitli köylerde de vatandaşlar bir araya gelerek her yıl bir kere yağmur duası yapıyor.

Bu yılın yağmur duası, Erenler Türbesi mevkiinde, farklı köylerden yaşlı, genç ve çocukların da katılımıyla gerçekleşti.

Vatandaşlarca "Depelardı köyleri" şeklinde anılan 1990 rakımlı Keltepe mevkisindeki Dudaş, Yıldız, Nuhhoca, Dağşeyhler, Aşağıgüney ve Yukarıgüney`deki köylüler, Depelarkası Derneğinin organizesiyle geleneksel yağmur duası için Erenler Türbesi`nde buluştu.

Mikail Mahallesi`ndeki programda Kur'an-ı Kerim tilaveti ve mevlit okunmasının ardından yağmur duası yapıldı. Daha sonra cami avlusu ve okulun bahçesinde vatandaşlara yemek ikramında bulunuldu.

Etkinlikte ayrıca, İl müftülüğü eski vaizlerinden Mahmut Rauf Arcaklıoğlu, yıllardır küs olan dayı ve yeğeni barıştırdı. Yeğen Mehmet Çakıroğlu, dayısı Durmuş Çiftçi`nin elini öptü, ikili kucaklaşarak helalleşti.

Dernek Başkanı Bekir Demir, asırlardır süren geleneği yaşatmaya çalıştıklarını, her yıl 6 köy muhtarlığı olarak ramazan ayında iftar ve bu zamanlarda da yağmur duasında buluştuklarını belirterek, "Rabbim inşallah rahmetini de verecek. Yaşlısı genci bir araya geldik, yağmur duası öncesinde tüm köylüler birbiriyle kucaklaştı, küsler barıştı, akabinde yağmur duasında bulunduk." ifadesini kullandı.

dua.jpgdua2.jpg

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.