Tespih pazarı ilgi görüyor

Tespih pazarı ilgi görüyor

Çoruh Nehri kıyısında rıhtım adıyla anılan çay bahçelerinin önünde açılan tespih pazarlarında, çeşit çeşit ve değişik renklerdeki tespihler alıcılarını bekliyor

Bayburt'ta kent merkezinden geçen Çoruh Nehri kıyısında rıhtım adıyla anılan çay bahçelerinin önünde açılan tespih pazarlarında, çeşit çeşit ve değişik renklerdeki tespihler alıcılarını bekliyor.

Tespih pazarında tezgah açan Şükrü Şahin (60), AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2011'de tespih ve yüzük satışına da başladıklarını belirterek, "O dönemde Osmanlı dönemine ilişkin diziler ön plandaydı. Dizi karakterleri tespih kullanıyor, yüzük takıyordu. İnsanlarda ilgi uyanmaya başladı. Biz de Selçuklu ve Osmanlı dönemine ait figürleri içeren yüzük ve tespihler satmaya başladık ve büyük ilgi gördük" dedi.
Çoruh Nehri kıyısında sabah 08.00'de tezgahlarını açtıklarını anlatan Şahin, "Tezgahımda yaklaşık 300-750 lira arasında normal tespihler ile sıkma kehribar olarak adlandırdığımız, tanesi bin 500 ile 20 bin lira arasında değişen tespihleri satıyoruz. Tespihlere ayrıca gümüş püskül satışını da yapıyoruz. Gümüş tespih püskülleri yaklaşık 150 ile 300 lira arasında olup Arnavut zinciri, damla gümüş, Trabzon kamçısı diye adlandırılan modelleri vardır. Tespih alan müşterilerimize ayrıca tespih tamiratı, yeniden dizilmesi gibi hizmetleri de veriyoruz" diye konuştu.
 
Erzurum'un Oltu ilçesinde ikamet eden Dursun Ali ve oğlu Yakup, her hafta pazartesi ve cuma günleri Bayburt'a gelerek tespit sattıklarını ifade ederek, "Bayburt tespih pazarında satışlar oldukça hareketli. Aynı şekilde Bayburt'ta bu işi yapan arkadaşlarımız da hafta içi Erzurum, Erzincan'a giderek satış gerçekleştiriyorlar" dedi.
Erzurum'un Oltu ilçesinden gelen Nejdi Gümüş ise yaklaşık 10 yıldır tespih pazarlarında satış yaptığını kaydederek, "Çoruh kenarındaki çay bahçelerinde açtığımız tezgahlarda satış yapmaktayız. Bayburt ve yöresi de aynı Erzurum gibi tespih konusunda oldukça iştahlı ve satış hızı fazla olan yörelerimizdir" ifadesini kullandı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.