'Tesettürü moda gösterilerinde kullanmaktan pişmanım' dedi mesleği bıraktı

'Tesettürü moda gösterilerinde kullanmaktan pişmanım' dedi mesleği bıraktı

Koronavirüs'ün böyle hayırlı tarafları da oldu

Dünyanın ilk tesettürlü modeli olarak ünlenen Halima Aden, tesettürünü moda gösterilerinde kullanmaktan dolayı pişman olduğunu açıklayarak modelliği bıraktığını duyurdu.

Somali asıllı Amerikalı Müslüman model Halima Aden, Instagram hesabından yaptığı paylaşımla, moda alanında çalışmak onu dini inançlarından taviz vermeye zorladığı için podyum gösterilerini bıraktığını söyledi.

COVID-19’A TEŞEKKÜR ETTİ

“Covid-19’a teşekkür ederim” diyen 21 yaşındaki model, “Endüstriye ara verince sonunda kişisel tesettür yolculuğumda yanlış yere gittiğimi fark ettim” ifadesini kullandı.

“KENDİMİ SUÇLUYORUM”

Başörtüsüyle büyük moda markaları için yürüyen ilk modellerden biri olduğu için öncü olarak kabul edilen Aden, sosyal medya paylaşımında, “Tehlikede olandansa fırsatları önemsediğim için kendimi suçluyorum. Toy ve isyankar olduğum için kendimi suçluyorum” dedi.

Aden ayrıca “Müslüman kız kardeşlerim kariyemin başında gerek özelden mesajlarla gerekse de açık bir şekilde etiketleyerek olgun bir kadın gibi giyinmeyi bırakmamı söylerdi. Bu, bana bir şeyleri yanlış yaptığımı hissettirdi” dedi.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.