Terörist israilin kuşattığı Şifa Hastanesi'nde 7 binden fazla kişi ölümle karşı karşıya

Terörist israilin kuşattığı Şifa Hastanesi'nde 7 binden fazla kişi ölümle karşı karşıya

Katiller sürüsü israil askerleri toplu katliam bile yapabilir

Gazze'deki hükümet, israilin kuşattığı Şifa Hastanesi'nde 7 binden fazla yerinden edilmiş kişi, hasta ve sağlık personeli su ve yiyecek eksikliği nedeniyle ölümle karşı karşıya olduğunu belirtti.

Sosyal medyada yayılan görüntülere göre, 3 israil askeri, dün abluka altındaki Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki BM okulunun çatısına çıkarak taşıdıkları israil bayrağını astı.

Videoda ayrıca, binanın dışında harabeye dönen çevrede çok sayıda israil askeri aracı ve tankının konuşlu olduğu görüldü.

"ŞİFA HASTANESİ'NDEKİ DURUM ÇOK TEHLİKELİ"

Hükümete bağlı medya ofisinden yapılan yazılı açıklamada, Şifa Hastanesi'ndeki duruma ilişkin bilgi verdi.

Şifa Hastanesi'nde su, yiyecek veya çocuklar için sütün bulunmadığı aktarılan açıklamada, "650 hasta ve yerinden edilmiş yaklaşık 7 bin kişinin barındığı Şifa Hastanesi'nde su veya yiyecek yok." ifadesi kullandı.

Terörist israil güçlerinin Şifa Hastanesi'ndeki tüm araçları kullanılmaz hale getirdiği, sağlık personeli ile hastaların çıkışını engellediği kaydedildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Şifa Hastanesi'ndeki sağlık personeli, hastalar ve yerinden edilmiş insanlar, su ve yiyecek gibi yaşamın temel gereksinimlerinden herhangi birinin bulunmaması nedeniyle ölümle mücadele ediyor. Şifa Hastanesi'ndeki durum çok tehlikeli. Hastanedekilerin kurtarılması için acil müdahale çağrısında bulunuyoruz."

Elektrik kesintisi ve kuvöz bulunmaması nedeniyle Şifa Hastanesi'ndeki çok sayıda prematüre bebeğin kaybedilebileceği uyarısında bulunuldu.

NAAŞLAR BİLİNMEYEN BİR YERE NAKLEDİLDİ

israilin Şifa Hastanesi'ni askeri kışlaya çevirdiği belirtilen açıklamada, israil ordusunun, Şifa Hastanesi'nde kazı ve denetlemelerde bulunduğu, ölenlerin naaşlarının bilinmeyen bir yere nakledildiği ifade edildi.

Açıklamada, Şifa Hastanesi'nin israil ordusundan kurtarılması, askerlerin ve tankların uzaklaştırılması için uluslararası baskı çağrısında bulunuldu.

israilin "Şifa Hastanesi'nde silah bulunduğu" hikayesinin yalan olduğu ve kimsenin buna inanmadığı belirtilen açıklamada, Şifa ve Gazze'deki diğer hastanelerin insani yardım kurumları olduğu; askeri operasyonların "oyun sahnesi" olarak kullanılmasına izin verilmeyeceği vurgulandı.

DSÖ'DEN ŞİFA HASTANESİ AÇIKLAMASI

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, dün düzenlediği haftalık basın toplantısında, "israil ordusunun Gazze'deki Şifa Hastanesi'ne yaptığı baskın kabul edilemez. Hastaneler savaş alanı değildir." diye konuştu.

Ghebreyesus, Gazze'deki 36 hastaneden 26'sının hasar, saldırı ya da yakıt yokluğu nedeniyle hizmet veremediğini söyledi.

"İSRAİL, ŞİFA HASTANESİ'NDEKİ HASTA VE ÇOCUKLARI ZORLA ÇIKARDI"

Gazze Hastaneler Genel Müdürü Muhammed Zakut, dün Gazze'nin güneyindeki Han Yunus'ta yer alan Nasır Hastanesi önünde basın açıklaması yaptı.

Zakut, "israil ordusu, çocukları, hastaları, refakatçilerini ve bazı sağlık personelini Şifa Hastanesi'nden zorla çıkardı, hastalar hastaneden yürüyerek ayrılmak zorunda kaldı." dedi.

NETANYAHU, ŞİFA HASTANESİ'NE YAPILAN BASKINLA ÖVÜNDÜ

israil Başbakanlık Basın Ofisi'nden dün yayımlanan görüntülerde Netanyahu, Gazze'de "ulaşamayacakları yer olmadığını" öne sürerek, şunları söyledi:

"Gazze'yi istila edemeyeceğimizi söylediklerini hatırlıyor musunuz? İstila ettik. Gazze şehrinin kenar mahallelerine ulaşamayacağımızı söylediler, ulaştık. Şifa Hastanesi'ne giremeyeceğimizi söylediler, içeri girdik."

aa.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.