Terörist israilden rahatsız olan bazı ABD'li diplomatlar hükümeti eleştirdi

Terörist israilden rahatsız olan bazı ABD'li diplomatlar hükümeti eleştirdi

Bazı ABD'li diplomatların, hükümetin israil yanlısı politikasını "ABD'nin taraflı ve dürüst olmayan bir aktör olduğu yönündeki algılara katkıda bulunduğu" gerekçesiyle eleştirdiği öne sürüldü

Politico'nun, Washington yönetimini eleştiren diplomatların kaleme aldığı ve ABD Dışişleri Bakanlığından sızdırıldığı iddia edilen bildiriye dayandırdığı haberine göre, Bakanlıkta yaşanan anlaşmazlıklar, ABD Başkanı Joe Biden yönetimini Orta Doğu politikalarında sıkıntıya sokabilir.

Bildiride, ABD'nin israillileri "kamuoyu önünde eleştirmeye istekli olması" gerektiği ifade edilerek israil yanlısı politikanın, "ABD'nin taraflı ve dürüst olmayan bir aktör olduğu yönündeki algılara katkıda bulunduğu" belirtildi.

Mevcut israil yanlısı politikanın ABD'yi yalnızlaştırdığına işaret edilen bildiride, ABD'nin ateşkesi desteklemesi ve israile yönelik mesajlarını dengelemesi talep edildi.

Bildiride, israile yönelik mesajların dengelemesine, israilin askeri taktikleri ile Filistinlilere yönelik muamelesine ilişkin ABD'nin genellikle gizli tutmayı tercih ettiği eleştirileri yayınlamak da dahil edildi.

Söz konusu bildiride, Amerika'nın özel ve kamusal mesajları arasındaki uçurumun, "ABD'nin taraflı ve dürüst olmayan bir aktör olduğu yönündeki bölgesel kamuoyu algılarına katkıda bulunduğu, bunun da ABD'nin dünya genelindeki çıkarlarına zarar verdiği" belirtildi.

ABD'nin israilin Gazze'ye yönelik saldırılarında sivilleri hedef alması konusunda sessiz kalmasının da eleştirildiği bildiride, "israilin saldırı operasyonlarını meşru askeri hedeflerle sınırlandırmaması gibi uluslararası normları ihlal etmesini kamuoyu önünde eleştirmeliyiz." ifadesi kullanıldı.

Bildiride, "israil, yerleşimci şiddetini ve yasadışı toprak gasplarını desteklediğinde ya da Filistinlilere karşı aşırı güç kullandığında, söz konusu davranışlarının, Amerikan değerlerimize aykırı olduğunu kamuoyu önünde dillendirmeliyiz ki israil bu davranışlarının cezasız kalacakmış gibi davranmasın." değerlendirmesinde bulunuldu.

Sivil ölümlerine dikkatin çekildiği bildiride, 7 Ekim'den bu yana israil tarafından öldürülen çoğu sivil ve çocuk binlerce Filistinliye atıfta bulunarak "bugüne kadar kaybedilen insan hayatının kabul edilemez olduğu" vurgulandı.

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum